Samira heeft de bekendste stem van Bergen op Zoom: ‘De bedrijfsleider was niet gecharmeerd van omroepen’

Samira voor veel Bergenaren een bekend gezicht in de stad. | Foto: indebuurt

‘We hebben weer een geweldige aanbieding!’ en ‘Loop maar gezellig even mee!’. Er zijn weinig mensen in Bergen op Zoom die de stem van Samira Elkhassim (51) niet herkennen. Jarenlang was ze het icoon van V&D, tegenwoordig is ze niet meer weg te denken bij Intratuin Halsteren. “Ik zal nooit iemand zomaar voorbij lopen.

16 februari 2016, 16.16 uur. Samira herinnert het moment dat de stekker uit de V&D ging nog als de dag van gisteren. “Ik weet het nog heel goed, ik werkte er het grootste deel van mijn leven. Ik vergis me soms nog steeds als mensen vragen waar ik werk: ik werk bij V… uhh… Intratuin.”

De tekst gaat verder onder de video >

Omzet erbij lullen

Ze begon als stagiair en klom uiteindelijk op tot floor manager bij V&D. Door de jaren heen ontpopte ze zich neer als hét stemgeluid van de winkel. “De bedrijfsleider was destijds helemaal niet gecharmeerd van omroepen”, vertelt Samira lachend. “De klanten bleven zonder omroep wel steeds vragen of er aanbiedingen waren. Dus op een gegeven moment zag hij wel in dat het nut had. Dan vroeg hij of ik er nog een beetje omzet bij wilde lullen.”

Haar kenmerkende ‘We hebben weer een mooie aanbieding voor u’ schalt jarenlang door het Bergse warenhuis. “Mijn vader was mijn grootste fan. Hij kwam iedere dag naar de winkel met zijn scootmobiel.”

De Intratuin was de favoriete winkel van mijn moeder

Als de winkel door faillissement sluit, moet Samira na 31 jaar opzoek naar een andere baan. Omdat ze inmiddels een bekende stem én gezicht in de stad is, krijgt ze al snel van meerdere kanten een aanbod. Na wat omzwervingen komt ze in 2018 bij de Intratuin in Halsteren terecht. Dat was geen toeval. “Het was de favoriete winkel van mijn moeder. Die zei altijd: ‘daar verkopen ze zulke mooie bomen en spullen’. Ik ben blij dat ze nog een maand van mijn werk bij Intratuin heeft meegemaakt voor ze overleed.”

De tekst gaat verder onder de foto >

Samira aan het werk in de Bergse V&D. | Foto: privébeeld

Lekker babbelen

Het sociale zat er bij Samira al vroeg in. Ze groeide op in een groot Marokkaans gezin met zeven kinderen. “Thuis bij mijn ouders was iedereen welkom. De hele buurt kwam bij ons.” Dat ze de hele tijd aanspraak heeft, is nu nog zo. Of ze aan het werk is of door de stad loopt, ze komt altijd mensen tegen die ze kent. “Mijn vrouwtje zegt altijd: als ik naar de supermarkt ga, is ze me zo anderhalf uur kwijt”, grapt de enthousiaste verkoopster.

Ik heb een soort fotografisch geheugen

“Ik zal nooit iemand zomaar voorbij lopen. Lekker babbelen met oprechte interesse in mensen, daar hou ik van.” Opvallend is dat de Bergse van alle duizenden gezichten die ze ziet, precies weet wie wie is. “Ik heb een soort fotografisch geheugen wat dat betreft. Bij negen van de tien mensen blijft hun verhaal hangen.”

Bijzondere verhalen

Door de jaren heen heeft Samira heel wat van die verhalen gehoord. Welke haar het meest bijbleef? “Bij V&D had ik een klant die iedere dag kwam, maar op een dag zag ik haar niet meer. Toen kwam er op een gegeven moment een oudere man maar me toe. Zijn vrouw had gezegd dat hij bij mij moest zijn om zich netjes aan te laten kleden. Ik had al een vermoeden, maar wist niet precies wie het was. Toen viel er een foto uit zijn portemonnee. Het was precies de mevrouw die ik in gedachten had. Dat raakte me echt.”

De tekst gaat verder onder de foto >

Samira in Intratuin Halsteren | Foto: privébeeld

What you see is what you get

Heel anders dan de vaak serieuze levensverhalen zijn de filmpjes met Samira die regelmatig op social media verschijnen. Tegenwoordig zet ze haar omroepkunsten namelijk in voor de jaarlijkse Parking Sale van Intratuin. “Ze hoefden me maar één keer te vragen, ik vond het meteen leuk. We nemen het in een enkele take op. Al struikel ik in mijn enthousiasme over iets, what you see is what you get. Lekker puur. Ik hou niet van gemaakt.”

Van Halsteren tot Borneo

Ver reizen voor haar werk hoeft Samira in ieder geval niet. Ze heeft Bergen op Zoom ingeruild voor Halsteren. “En dat terwijl mijn vriendin die woonplaats eigenlijk helemaal niet zag zitten”, biecht ze lachend op. “Gelukkig vindt ze het er inmiddels helemaal tof, en ik ook. Heerlijk rustig!”

Soms te rustig, want ze ruilt het dorp regelmatig in voor een grote wereldstad. “Ik reis met mijn vrouwtje de hele wereld rond”, vertelt Samira. Inmiddels heeft ze al heel wat van de wereld gezien. Onder andere Jamaica, New York, Dubai en Borneo zijn al van het reislijstje afgestreept. Of ze altijd in de gemeente Bergen op Zoom wil blijven, houdt ze in het midden. “Of ik hier blijf wonen tot mijn pensioen, ik denk het niet. Ik wil nog naar zoveel plekken. Maar voorlopig zit ik hier nog wel even goed.”

Lees ook:

Meer in deze categorie

Bergenaar van de Week

Ga naar “Wielerfan Dimitri kijkt uit naar de Vuelta in Bergen op Zoom: ‘De broer van mijn opa is Jan Raas’”

Wielerfan Dimitri kijkt uit naar de Vuelta in Bergen op Zoom: ‘De broer van mijn opa is Jan Raas’

dimitri-mulder-doorkomst-vuelta-bergen-op-zoom
Ga naar “Josiane fotografeert De Kraaijenberg: ‘Soms ben ik verdoofd door de stilte’”

Josiane fotografeert De Kraaijenberg: ‘Soms ben ik verdoofd door de stilte’

josiane de bruin de kraaijenberg bergen op zoom fotografe
Ga naar “Bergenaar Rudie schreef een boek over eenzaamheid bij jongeren: ‘Maar het is ook een hoopvol verhaal’”

Bergenaar Rudie schreef een boek over eenzaamheid bij jongeren: ‘Maar het is ook een hoopvol verhaal’

rudie verbunt alles komt goed

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Alle Coca-Cola, Fanta en Sprite literflessen van € 7,80 voor € 5”

Alle Coca-Cola, Fanta en Sprite literflessen van € 7,80 voor € 5

  • Geldig t/m 14 augustus 2022
Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

  • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Satisfyer van € 24,99 voor € 12,50”

Satisfyer van € 24,99 voor € 12,50

  • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Bag it up! The folding travel bag € 19,99”

Bag it up! The folding travel bag € 19,99

  • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Alle AH Bakkersbrood Les Pains heel van € 4,78 voor € 3,58”

Alle AH Bakkersbrood Les Pains heel van € 4,78 voor € 3,58

  • Geldig t/m 14 augustus 2022

Agenda

Ga naar “Brand Parkies 2022”

Brand Parkies 2022

  • Van 14 jul t/m 18 aug
palm parkies evenementen bergen op zoom augustus
Ga naar “Popmonument 2022”

Popmonument 2022

  • 10 september 2022
popmonument bergen op zoompopmonument bergen op zoom
Ga naar “Open Monumentendag Bergen op Zoom”

Open Monumentendag Bergen op Zoom

  • Van 10 sep t/m 11 sep
Lievevrouwestraat gevangenpoort monument open monumentendag bergen op zoomLievevrouwestraat gevangenpoort monument open monumentendag bergen op zoom
Ga naar “Vastenavendbeurs ’t Veldteke”

Vastenavendbeurs ’t Veldteke

  • 24 september 2022
Vastenavendbeurs ’t VeldtekeVastenavendbeurs ’t Veldteke
Ga naar “Burendag Bergen op Zoom”

Burendag Bergen op Zoom

  • 24 september 2022
burendag bergen op zoom