Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Pim begon een Doe Maar tributeband: ‘Ik was helemaal verkocht’

Door Frits Klasen 14 maart 2020

De Bom, Is Dit Alles, Pa en Doris Day: het zijn maar enkele voorbeelden van de absolute klassiekers van Doe Maar. Dat deze muziek nog steeds hartstikke leeft, is niet alleen duidelijk door een bijna uitverkochte tour van in het najaar. Maar ook doordat een jongere generatie de band weet te vinden. Bewijs hiervan is Pim de Bruijn, deze jonge Bergenaar is een Doe Maar tributeband begonnen. Awoei! is de naam. 

Pim is nog maar 25 jaar oud, maar wel de initiatiefnemer, bassist en frontman van Awoei!, een Bergse Doe Maar tributeband. Doe Maar was misschien wel de populairste Nederlandse band in de jaren 80. “Mijn ouders luisterden eigenlijk helemaal niet naar Doe Maar, maar ik heb een broer die 13 jaar ouder is en hij luisterde het wel vaak”, zegt Pim. De interesse voor deze muziek was hierdoor wel gewekt, maar de echte vonk sloeg pas veel later over.

Symphonica in Rosso

“Ergens rond de jaarwisseling van 2012 kwam de registratie van de Symphonica in Rosso-concerten van Doe Maar op televisie”, vervolgt Pim. “Ik was meteen gegrepen. Niet alleen door de sterke nummers, maar ook door hoe Henny Vrienten op het podium stond met zijn basgitaar. Ik was helemaal verkocht!” Vanaf dat moment groeide de droom om iets te doen met de muziek van Doe Maar.

(Tekst loopt door onder de foto)

doe maar pim de bruijn tributeband awoei
Pim in actie Foto: Christian Keijsers/Awoei!

Artiestenopleiding

Tegenwoordig is de jonge frontman banketbakker van beroep, maar hij heeft nog de artiestenopleiding in Tilburg gevolgd. “Daar kreeg ik zangles en zingen ging mij wel goed af. Maar om alleen maar te staan en te zingen, vond ik helemaal niks. Dus ik kocht een akoestische gitaar, maar na het mijzelf aanleren van een aantal akkoorden liet ik dit voor wat het was”. Er werd besloten om een gitaar te gaan spelen met twee snaren minder; de basgitaar. “Ik heb daarna mijzelf aangeleerd om op het gehoor basgitaar te spelen en tegelijkertijd daarbij te zingen.”

‘Mijn ouders luisterden eigenlijk helemaal niet naar Doe Maar’

Bandoproep

De langgekoesterde droom om een Doe Maar tributeband te starten kwam eindelijk uit. Pim: “Eind 2018 plaatste ik een oproep op Facebook. Het is niet heel makkelijk om een groep muzikanten te vinden die echt reggae kunnen spelen, maar het lukte toch. In december van dat jaar kwamen we voor het eerst samen en eigenlijk was er direct wel een klik tussen iedereen. Het voelde alsof we elkaar al veel langer kenden.” Tussen de leeftijden van de bandleden zit wat verschil, maar dit is eigenlijk alleen maar leuk. “De helft van de band heeft de hoogtijdagen van Doe Maar ook bewust meegemaakt!”

(Tekst loopt door onder de foto)

doe maar pim de bruijn tributeband awoei
Foto: Awoei!

Debuut

Ik ken ’n heel leuk tentje, daar speelt een prima bandje. “Maart 2019 begonnen onze eerste repetities en alles viel meteen samen”, vertelt Pim. “En met de blazerssectie erbij, is het echt een topgroep!” Het ging zo goed dat ze al snel op zoek gingen naar plaatsen om op te treden. “Onze eerste try-out was in november van dat jaar in de Mortier.” En dat smaakte naar meer!

Live bewonderen

Ben je nu erg benieuwd naar hoe Awoei! klinkt? Ze hebben wat liedjes opgenomen in Gebouw-T, die zijn hier te beluisteren. Maar veel leuker is het natuurlijk om ze live aan het werk te zien. En dat kan, mits het coronavirus geen roet in het eten gooit, want de komende maanden hebben ze optredens in Roosendaal, Zevenbergen en, thuishaven van de bandleden, Bergen op Zoom.

Lees ook:

Koningsnacht 2020

Koningsnacht 2020 in Bergen op Zoom: wat is er te doen

Tijdens Koningsdag is er genoeg te doen in Bergen op Zoom, maar de echte feestvierder begint natuurl...
werkzaamheden randweg bergen op zoom snelweg bergen op zoom afgesloten werkzaamheden bergen op zoom

Grote werkzaamheden van Bergse verkeersader: Randweg gaat op de schop

Maak jij vaak gebruik van de Randweg om op de snelweg te komen? Zet dan een grote cirkel in je agend...

Roger werd van werknemer directeur: ‘Ik doe hier alles behalve monteren’

Weleens nagedacht over jouw loopbaan? Stilgestaan bij je doorgroeimogelijkheden? Bij Roger Mol (44) ...

adv.