Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Micky is op elk Bergs feestje: ‘Met een camera in je handen heb je veel aanspraak’

Door Redactie indebuurt 27 mei 2019

Plaatjes schieten tijdens Koningsnacht, 90’s No Limits of een ander groot Bergs evenement: onze gastfotograaf Micky Lint (34) draait er niet voor om. Fotografie is zijn grootste hobby en gelukkig gaat hij dan ook graag voor ons op pad!

Tekst: Susanne de Bruin

Nooit meer weg

Micky is een Bergenaar in hart en nieren. ‘’Ik ben hier geboren en getogen. Bergen voelt als een dorp. Je kent iedereen en dingen als Vastenavend doe je écht met z’n allen. Mij krijg je hier dus niet zomaar weg”, begint de fotograaf. 

Druk bestaan

In het dagelijks leven is Micky niet met foto’s bezig. Hij werkt al 12.5 jaar bij Intratuin in Halsteren. Daarnaast vult Micky zijn avonden met repeteren en bouwen bij zijn dweilband Leutig Spul en Bouwclub D’Ekseketel. ‘’Hoe dichterbij Vastenavend komt, hoe meer tijd daar in gaat zitten. Maar dat vind ik juist heel leuk’’, licht de Bergenaar toe. 

Afwisselende hobby

Als Micky naast al die bezigheden nog wat vrije uurtjes heeft, gaat hij het liefst met zijn camera op pad. Vaak loopt de fotograaf lekker de natuur in. ‘’Dan maak ik mooie plaatjes in het bos’’, vertelt hij enthousiast. Maar op grote evenementen heeft Micky het ook naar zijn zin. ‘’Als je daar met een camera loopt, heb je veel aanspraak, dat is altijd gezellig.’’

Gek gemis

Een enkele keer combineerde hij zijn passie voor fotografie met zijn liefde voor de Vastenavend. ‘’Dat was op de vrijdagavond, daar maakte ik het laatste jaar wel foto’s. Maar eigenlijk vond ik dat maar gek; ik miste steeds mijn instrumenten’’, zegt hij lachend.

Trots op elke foto

Wanneer je de gastfotograaf vraagt naar de meest fotogenieke spots in de stad, verwijst hij naar de historische pareltjes van Bergen: ‘’Dat zijn voor mij toch wel de monumenten, zoals het Markiezenhof, het Stadhuis en de Gevangenenpoort.” Als Micky van alle fotoklussen die hij heeft gedaan een favoriet zou moeten kiezen, antwoordt hij betwijfelend: ‘’Ik ben op elke foto even trots.” 

Lees ook:

micky lint

Het mooiste plekje van Bergen op Zoom volgens onze nieuwe gastfotograaf Micky Lint

Misschien heb jij Micky Lint tijdens de Foodstoet wel gespot of nóg beter: heeft hij jou gespot en o...
knoest

Kunstenaar Knoest gebruikt afgedankte spullen: ‘Van elke Knoest is er maar één’

Kunst gemaakt van verweerde stukken hout, verroeste roostertjes of oude bedrading. Koen van der Stee...

adv.