Marga Gieles is helderziend: ‘Theo van Gogh en Pim Fortuyn kwamen bij mij op bezoek’

Door Irma van Schaijk 16 april 2019

Marga Gieles is helderziend en praat met overledenen. “Ik vind het best moeilijk daarover te praten. Maar ik wil ook niet, als ik straks boven kom, moeten denken dat ik mijn hele leven een schijterd ben geweest.” Dus komt ze met haar gaven naar buiten en houdt ze readings, lezingen en consults. 

Marga is de dochter van de bekende (in 1995 overleden) kunstenaar Fons Gieles. “Ik kom uit een gezin van ‘normale’ mensen”, lacht ze. “Ik wilde mijn vader niet te schande maken door mijn helderziendheid. Hoewel: hij was zelf ook paranormaal. Had voorspellende dromen en kon heel goed pendelen. In de oorlog pendelde hij boven landkaarten, om te zien waar onderduikers zaten, zodat ze hen brood konden brengen.”

Doodeng

Ze besloot al jong niets met haar gave te doen. “Ik vond het doodeng allemaal en heb het diep weggestopt. Ik ging naar het conservatorium, maar de muziek bleek toch niet echt iets voor mij.” Ze werd doktersassistente. “Een fantastische baan. Maar op een gegeven moment kon ik de pijn van alle mensen in de wachtkamer voelen. En het werd steeds heftiger, tot ik zelfs niet meer in een café kon zitten. Voelde ik meteen alles van degene die voor mij op die kruk  had gezeten.”

Pim en Theo

Uiteindelijk voelde ze dat ze er wel íets mee moest. Na diverse opleidingen startte ze een praktijk in haar woonplaats Middelburg en publiceerde ze een aantal boeken. “Mijn raarste boek is ‘onverwacht bezoek’. Dat gaat over de gesprekken met Pim Fortuyn en Theo van Gogh. Die kwamen na hun dood bij mij op bezoek. En dat terwijl ik bij leven helemaal niks met ze had. Ik begreep er niets van: waarom moesten ze nou per se bij mij zijn? Maar ze voorspelden allerlei dingen, bijvoorbeeld dat Trump president zou worden in een tijd dat iedereen nog dacht dat Hillary Clinton ging winnen. Dat klopte, dus heb ik het toch maar opgeschreven.”

Paars hoofd en groene voeten

Het liefst praat ze over haar kleurmethode. “Eind jaren 90 kwam dat zomaar in mijn hoofd op. Ik zag mensen met een paars hoofd of groene voeten. Met deze kleurentheorie kun je heel snel inzicht krijgen in jezelf of in anderen.” Als chakrakleurcoach geeft ze lezingen in het hele land. “Sommige mensen vinden het zweverig, maar dat is het helemaal niet. Chakrakleuren bestaan echt, ik zou het dan ook geweldig vinden als mijn methode eens wetenschappelijk getest zou worden, door studenten van de universiteit bijvoorbeeld.”

Kijk hier voor meer informatie.

Lees ook:

frietbakje

Voor Sam, Sanne, Amber en Imme gebruikte ’t Singeltje duurzame frietbakjes

Het was een schoolproject over duurzaamheid. Sam van den Bouwhuijsen, Sanne Wesdorp, Amber van de Kl...
anne-marie garen en meer

Anne-Marie de Weerd opent binnenkort Garen en meer

Toen Lia en Wim van Poppelen met pensioen gingen, leek het er even op dat Bergen op Zoom het voortaa...
t zorghuys

Sandra ging van Bravis naar ’t Zorghuys: ‘Hier heb ik geen seconde spijt van gehad’

Sandra de Loos is 31 jaar oud en werkzaam als Verpleegkundige. Ze heeft haar opleiding gedaan in het...

adv.