Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kevin staat in Zeeland voor de klas: ‘Ik leer mijn leerlingen dat Bergen de mooiste stad van Nederland is’

Door Redactie indebuurt 10 juni 2019

Kevin Bogers (25) is Bergenaar in hart en nieren, speelt in een Vastenavendband maar staat in Zeeland voor de klas. ‘’Ik leer mijn leerlingen dat Bergen op Zoom de mooiste stad van Nederland is’’, zegt hij lachend. 

Tekst: Susanne de Bruin

Valse start

Kevin was pas 15 jaar toen hij zich bij de net opgerichte Vastenavendband Agge ’t is wist’ aansloot. ‘’Mijn broer en wat vrienden waren op het idee gekomen zelf een Vastenavendband te starten, zo zat ik er ook al snel bij. We hadden toen allemaal nog geen muzikale ervaring, dus de eerste jaren klonk het echt beschamend slecht’’, biecht hij met een grijns op. Het niveau is met de jaren gelukkig flink verbeterd. ‘’Vanaf september repeteren we wekelijks. En tijdens de intocht en Vastenavend zijn we elke dag op pad.’’

Sponsorshirts

Nu de bandleden hun muzikale skills niet trainen, stappen ze samen op de fiets. ‘’We hebben voor de lol een fietsclubje. We gaan minstens een keer per week met de band fietsen’’, vertelt Kevin. En dat doen de heren natuurlijk wel in stijl: ‘’We hebben net wielershirtjes laten maken. Kijk, zelfs met de logo’s van onze sponsoren erop’’, showt de Bergenaar enthousiast.

Onbekend terrein

Doordeweeks stapt Kevin elke dag in de auto naar Kruiningen om daar les te geven aan groep 5/6. ‘’Dat is zo gelopen via stage. Ik ben er binnen een halfuurtje, dus dat gaat prima”, zegt Kevin. Toch brengt zijn liefde voor Bergen hem soms in onhandige situaties voor de klas: ‘’Wanneer het tijdens geschiedenis over oude gebouwen gaat, noem ik automatisch voorbeelden uit Bergen op Zoom. Maar die panden kennen mijn leerlingen natuurlijk helemaal niet. Zij zijn veel meer op Goes georiënteerd.’’

Kletsen met de Peperbus

Ook tijdens de lessen aardrijkskunde komt zijn thuisstad aan bot: ‘’Ik breng ze natuurlijk wel bij dat Bergen de mooiste stad van Brabant is. Of nee, van heel Nederland!’’ Met de Peperbus is Kevins klas wel bekend: ‘’Tijdens Vastenavend hebben ze mogen videobellen met de Peperbus, dat vonden ze heel leuk. Volgens mij heeft het wel indruk gemaakt, want afgelopen week ging het er nog over’’, zegt Kevin.

Nooit meer weg

Ondanks zijn werk in Zeeland, zou Kevin nooit ergens anders willen wonen. ‘’Ik weet eigenlijk niet eens waarom, het is hier gewoon vertrouwd. En het is een heel mooie stad, vol mooi gebouwen en smalle straatjes. De Markt, het Beursplein en het Markiezenhof vind ik nog steeds heel gaaf.”

Lees ook:

liesanne van dongen

Musicalster Liesanne jaagt haar dromen na: ‘Het is hier in Bergen begonnen’

Zingen, dansen, acteren: Liesanne van Dongen (23) kan het allemaal. Maar ook voor lesgeven, teksten ...
Micky Lint

Micky is op elk Bergs feestje: ‘Met een camera in je handen heb je veel aanspraak’

Plaatjes schieten tijdens Koningsnacht, 90’s No Limits of een ander groot Bergs evenement: onze gast...
optocht vastenavend Optocht Vastenavend

Bijna zomer en al bezig met Vastenavend: Eric Elich vertelt waarom

Langzaam maar zeker komt de zomer van 2019 in zicht. Wanneer je languit met zand tussen je tenen van...

adv.