Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kelly zit in de organisatie van Concours Hippique: ‘Er is voor jong en oud iets te beleven’

Door Emilie Klasen 17 juni 2019

De geboren en getogen Bergse Kelly Kuiper (35) is vanaf kinds af aan al fan van het Concours Hippique. Zo keek ze vroeger heel het jaar uit naar het hippische festijn met paardensport op hoog niveau in Bergen op Zoom. Het is dan ook niet gek dat de vrolijke blondine zich sinds vijf jaar actief inzet voor het evenement!

Het bezoeken van events in onze stad is Kelly met de paplepel ingegoten. “Bergen op Zoom ademt historie en cultuur en staat bol van de evenementen. Als kind ging ik vaak met mijn ouders op stap wanneer er iets te doen was in Bergen op Zoom.” Zo maakte ze ook kennis met Concours Hippique: hét hippisch evenement waar paardensport en gezelligheid samenkomt. “Ik ben er echt mee opgegroeid en draag nu mijn steentje bij in de organisatie. Samen met het bestuur, alle medewerking van gemeente Bergen op Zoom en niet te vergeten al onze vrijwilligers.”

Teamwork = dreamwork

De goedlachse blondine is begonnen als vrijwilliger, maar is nu al een aantal jaar verantwoordelijk voor het deel Fair & Kinderdorp op het evenement. Een functie waar ze het enorm naar haar zin heeft. Tijdens het festijn is Kelly overal aan het helpen. “Als er ergens hulp nodig is, dan schiet ik bij. Dat maakt het ook zo leuk: we doen het echt samen.” Wanneer er tijd over is, dan geniet de Bergse van de paardensport. “Het is een mooie sport om naar te kijken en Concours Hippique heeft prachtige sport met tal van wedstrijden in de disciplines aangespannen, dressuur en springen.”

(Tekst loopt door onder de foto)

concours hippique bergen op zoom
Kelly tijdens Concours Hippique. Foto: Micky Lint

Voor iedereen wat wils

Concours Hippique is allang niet meer alleen een aanrader voor paardenliefhebbers. “Het vierdaags evenement is er voor iedereen”, legt Kelly uit. Zo kunnen ouders lekker op het terras zitten, terwijl hun kinderen zich amuseren. “De kinderen kunnen spelen in het kinderdorp, er is een dj en live-muziek, een fair met paardensportartikelen maar ook kleding, sieraden en bijvoorbeeld fruit. En er staan verschillende foodtrucks. Voor jong en oud is er van alles te beleven!”

Een geslaagde 116e editie

De Bergenaar kijkt tevreden terug op de 116e editie van Concours Hippique die het afgelopen pinksterweekend plaats heeft gevonden. Kelly: “Tijdens het evenement kwam ik in gesprek met een bezoeker die zelf niet veel met paardensport had, maar wel alle dagen langskwam met haar kindjes omdat het zo leuk was!” En nu? Kelly: “Binnenkort hebben we een evaluatie en er is nog een gezellige barbecue gepland met alle vrijwilligers. En dan op naar de voorbereidingen voor volgend jaar!”

Lees ook:

Concours Hippique 2019

[foto + video] Zo zag Concours Hippique 2019 eruit

Ieder jaar rond Pinksteren stroomt de Kijk in de Pot vol met hoefijzers, vier benen en zadels. Inder...
concours hippique

5 x Concours Hippique door de jaren heen

Ieder jaar tijdens Pinksteren verandert stadspark Kijk in de Pot in een speeltuin voor de paardenlie...
kevin bogers

Kevin staat in Zeeland voor de klas: ‘Ik leer mijn leerlingen dat Bergen de mooiste stad van Nederland is’

Kevin Bogers (25) is Bergenaar in hart en nieren, speelt in een Vastenavendband maar staat in Zeelan...

adv.