Indra (12) uit Halsteren wordt Europees kampioen kickboksen

Door Irma van Schaijk 12 maart 2019

Ze is pas 12 jaar en woont in Halsteren: Indra de Jong. Een gewoon Nederlands meisje, dat in de brugklas van het Roncalli zit. Maar wel een echte bikkel, want Indra werd Europees kampioen kickboksen in het Duitse plaatsje Goch.

Indra  traint al een poos bij Joop Gottmers en Veronique Hagenaars van Gottmers Gym te Steenbergen. Daarnaast is ze ook steevast één keer per week in Barendrecht te vinden bij RBT Sports. In totaal is ze vijf keer per week in de sportschool te vinden om haar kickboks skills op te krikken. Dat doet ze nu al ruim twee jaar.

Hartstikke eng

Een tijdje geleden kreeg haar trainster Veronique Hagenaars een telefoontje uit Duitsland. Of haar pupil een titelgevecht K1 kickboksen aandurfde. Indra kan het nog bijna niet geloven. “Dat ik uitgenodigd werd voor die wedstrijd was supervet, maar tegelijk ook hartstikke eng.” Tja, als je als 12-jarige in een titelwedstrijd staat van de stoerste en hardste vechtsport, dan moet dat indrukwekkend zijn, zeker ook nog als die wedstrijd in het buitenland plaats vindt. De familie de Jong was net voor een wintersportvakantie in Italië, maar zo’n grote kans konden ze niet laten liggen. Dus werd de vakantie afgebroken en toog men naar het Duitse Goch, waar deze titelstrijd afgelopen weekend plaatsvond.

Kampioensbelt

“Het was heel spannend”, vertelt Indra. “Ik had vijf ronden gevochten en we stonden gelijk in punten. Toen moest ik ineens nog een zesde ronde boksen want er moest iemand winnen voor die titel. Ik dacht, shit, want ik was heel moe. Maar ik dacht ik mag niks laten merken en ga gewoon die ronde in. En het ging goed, ik wist dat dat ik gewoon moest winnen.”

De tekst gaat verder onder de foto.

indra kickboksen
Foto: Sonn Franken

Indra’s ouders vertellen ook hoe spannend het was. “Maar Indra was zeker die laatste ronde gewoon beter dan de Duitse”, vinden ze. En wat voor prestatie heb je dan geleverd, als je uiteindelijk met die schitterende belt kunt staan: Europees Kampioen K1 Kickboksen. Super! Voorlopig voelt ze de inspanningen met name in haar armen en benen. En na zo’n prestatie is het even tijd voor een andere hobby van Indra: shoppen. Want het blijft natuurlijk gewoon een Nederlandse puber. Maar dan wel eentje met vuur in haar vuisten en haar benen.

Indra de Jonge, onthoud de naam, van dit meisje gaan we nog veel horen!

Lees ook:

anp rico verhoeven

5 x waarom vechtsport ineens zo populair is

Vroeger keken we een beetje wantrouwig naar vechtsporten en vechtsporters. Tikje duister, beetje cri...
cliniclown rico verhoeven

Zó schattig: Rico Verhoeven verrast zieke Luca als CliniClown

Rico Verhoeven uit Halsteren mag dan een echte wereldster zijn, toch maakt hij tijd vrij voor zijn f...
bonje buren

Deze Bergenaren zaten ooit in een realityshow

Wie is de Mol, Temptation Island, Boer zoekt Vrouw – televisie-minnend Nederland smúlt van een goede...

adv.