Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het duo Luizter brengt een verhaal tot leven in prachtige Luizterverhalen

Door Natascha Droste 25 juli 2017

Het duo Luizter vertelt Luizterverhalen bij bijzondere momenten als babyborrels, bruiloften, jubilea en een afscheid. Nagenoeg ieder Luizterverhaal eindigt met een magisch applaus. Ze maken kans op de Yarden Afscheidsprijs met het concept: Luizterverhaal Muzikale Levensloop. En ook de vraag neemt steeds meer toe, waardoor ze starten met het opleiden van nieuwe vertellers. Wij zijn benieuwd naar het geheim van dit duo…

Van achtergrondmuziek naar Luizterverhaal

Zangers Jolanda Bazen en pianist Jörgen Versteeg zijn als koppel samen het duo Luizter gestart: “Al jarenlang verzorgen we achtergrondmuziek met zang en piano bij bijzondere gebeurtenissen. Zo kregen we 3 jaar geleden de vraag of we een optreden bij de Cultuur-Carrousel wilden doen. Dit is een voorproefje voor het nieuwe theaterseizoen. We vonden alleen zang en piano iets te simpel en bedachten ‘The circle of life’. We wilden graag iets origineels doen! Door het gesproken verhaal van de levensloop te combineren met zang, ontstond daar ineens ons eerste Luizterverhaal.” Nu bestaat zo’n 95% van hun optredens uit Luizterverhalen, die inmiddels door het hele land verteld worden.

Datgene wat je raakt…

Is de essentie van een Luizterverhaal. Dat kan in humor, met een traan en met een eerlijk verhaal. “De lijn daartussen is soms erg dun. De pure vorm van het leven staat centraal. Met een Luizterverhaal bij een afscheid zetten we op een mooie, betekenisvolle manier iemands leven in de spotlight. Samen met de familie kijken we bijvoorbeeld in fotoboeken en halen we mooie herinneringen op.”

“We zetten de schijnwerper opnieuw op het leven!”

Laatste levensfase

Steeds vaker vragen mensen zelf, of de mensen om iemand heen, aan het duo of ze een muzikale levensloop in de vorm van een Luizterverhaal willen maken. En het verhaal willen vertellen op een moment dat ze het zelf nog kunnen meemaken. Want waarom zou je het verloop van iemands leven pas vertellen als hij of zij er niet meer is? Een prachtig verhaal is dat van een oude bekende van Jolanda, die te horen kreeg terminaal te zijn: “De familie en vrienden wilden niet wachten, maar lijfelijk tegen hem zeggen hoeveel ze om hem geven. Omringd door mensen die hem lief hebben, vertelden wij een luisterverhaal. Daarin verwerkten we zijn persoonlijke belevenissen en liedjes die bij hem paste. Hij was er enorm door verrast en dankbaar voor deze avond”, vertelt Jolanda.

“Ze kunnen van zo intens verdriet iets moois maken”

Balanceren op eigen emotie

“Met Luizter willen we keer op keer het mooiste Luizterverhaal ter wereld schrijven. We zijn dagenlang met een goed verhaal bezig, maar willen dan ook dat alles klopt. Met onze levenservaring en brede coaching achtergrond, kunnen we doorgaans goed inschatten wat iemand bedoelt en verwacht. Maar het doet ook vaak iets met ons. Je hoort het in mijn stem als ik geraakt ben. We willen het zo puur en echt mogelijk brengen.” Alweer een jaar geleden is Luizter uitgebreid met een nieuwe zangeres, Roosje Hendrickx, en pianist Dennis van Velthoven. “Het is erg bijzonder om te ervaren hoe snel zij het ‘Luizter gevoel’ eigen hebben gemaakt. Daar zijn we erg trots op!”

Stemmen

Ze willen niets liever dan nog veel meer mooie Luizterverhalen schrijven en vertellen. Ben jij nieuwsgierig geworden naar de Luizterverhalen? Breng dan dit weekend een bezoekje aan de Krabbefoor. Luizter treedt met de Krabbefoor 4 dagen in de middag op en je kunt hier het uitgebreide programma bekijken. Daarnaast maakt Luizter kans op het winnen van de Yarden afscheidsprijs. Jij kan ze helpen door te stemmen. Het enige wat je hoeft te doen: klik op deze link en vink het oranje duimpje aan.Meer over Luizter ontdekken?

Luizter

entertainment

GeopendHele dag

Iepenlaan 26, Halsteren

Bekijk meer:entertainment

adv.