Hoezee! Flores is de eerste vrouwelijke kapitein van de Blauwe Schuit

Door Natascha Droste 19 februari 2019

Nog niet eerder in de geschiedenis van de Blauwe Schuit stond er een vrouw aan het roer. Maar nu is Flores Remijn (28) toch echt benoemd tot eerste vrouwelijke kapitein van de Blauwe Schuit. Reden genoeg om haar Bergenaar van de Week te maken. 

“Dit is zeker een eer!”, zegt Flores. Ze is ooit begonnen als narretje en en zit inmiddels alweer voor het achtste jaar op de Blauwe Schuit. “Ik wist dat Sven ging stoppen. Er waren vier kandidaten die zijn rol als kapitein wilden overnemen. Twee vrouwen en twee mannen. Er was dus voor het eerst zicht op een vrouwelijke kapitein. Dat ik nu na 22 jaar mannen kapitein ben geworden, is een mooi statement.”

Wat doet een kapitein nu eigenlijk?

“Je moet het zien als de voorzitter van de Blauwe Schuit. De stuurman is de penningmeester en de bootsman de secretaris”, zegt Flores. Als kapitein onderhoudt ze het contact met de Stichting en haar allerleukste taak is het uitreiken van de gildepikkel. “Ieder lid van ’t Gilde krijgt voor de start van het Neuzebal een gildepikkel uitgereikt. Die dragen ze tijdens Vastenavend en geven ze weer terug met de Sluiting. Ik bedenk voor iedereen een geheime opdracht die ze moeten uitvoeren om hun gildepikkel te krijgen. Dat plezier vooraf beleef je echt in je eentje en dat is het allerleukste!”

Nieuwe pakken

Dit jaar zie je veel nieuws op de Blauwe Schuit. “Na 22 jaar waren de pakken echt aan vervanging toe. We komen met een nieuwe frisse look, waarin blauw sowieso terugkomt. Dat hoort natuurlijk bij de Blauwe Schuit.” Het jaarlijkse Gildebal in ’t Dobbertje staat in teken van ‘Waar boven onder is’. “Vastenavend is natuurlijk het grote omkeringsfeest, de macht gaat naar de Prins en de burgemeester heeft ineens niks meer te vertellen. Dat is bij ons nu ook met een vrouw aan het roer. Natuurlijk met een kleine knipoog naar de Stichting, want we vinden het als Gilde juist wel leuk om tegen schenen te schoppen!”

Wil je Flores helemaal opgetuigd als kapitein zien? Kom dan op vrijdag 22 februari naar het Gildebal in café ’t Dobbertje.

Lees ook:

diana zwembad schelp melanen

Diana Leonard: ‘Zwemmen in de koepel bij de Melanen is supertof’

Voor verenigingen was het even schrikken toen Zwembad de Schelp plotseling dicht ging. Ook voor de B...
sandra baardwijk sportza

Barvrouw van de Week Sandra Baardwijk: ‘Vooral de feestjes hier zijn top!’

Een jaar geleden nam Sandra Baardwijk Sportza aan de Boulevard over. "Eigenlijk doe ik dit in mijn e...

adv.