Filmpje! Zo schattig: Sammy leert de mini’s dansen

Aangeboden door House of Marqeez 24 december 2018

Ze spelen, huppelen, springen en rennen door de zaal: de mini’s van de House of Marqeez die Sammy Newby (17) leert dansen. Je kunt je voorstellen dat kids van vier jaar oud niet precies doen wat je vraagt en laat dat voor Sammy nu net de uitdaging zijn.

Sinds begin dit jaar geeft Sammy een uurtje per week les aan kids van drie tot vier jaar oud. “Als ze binnenkomen is het al leuk! De kinderen zitten vol verhalen”, zegt Sammy.

Tekst loopt door onder de foto.

house of marqeez
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Mini’s van de House of Marqeez

Hoewel op die leeftijd rennen en springen het allerleukste is, probeert Sammy ze ook iets bij te leren. “In het begin van het jaar waren ze alleen maar aan het springen, maar nu kunnen ze een rolbeweging maken en stapjes zetten. Je kunt echt groei zien.” Naast de danslessen zit Sammy ook nog op school. Ze studeert voor onderwijsassistente en werkt heel graag met deze doelgroep. “Ze zijn zo schattig!”

‘Je moet meedoen, anders gaan ze tikkertje spelen’

Nooit meer weg

Bij House of Marqeez geeft Sammy les aan acht kinderen. “Meestal begin ik met een warming-up, oefenen we een dansje, spelen we een spelletje en op einde mag iedereen zelf een dansje doen.” Maar helemaal alleen kan Sammy ze niet laten. “Je moet wel echt meedoen, anders gaan ze tikkertje spelen.” Hun ouders blijven er ook gewoon bij. “Die helpen ook weleens mee als het te druk wordt. Meestal als ik een liedje opzet, dan gaan de kids eerst zelf los. Als ik een beweging inzet, dan doet iedereen na tien seconden mee. En aan het einde willen ze nooit meer weg!”

De mini lessen zijn iedere woensdagavond van 18.00 tot 19.00 uur. En er zijn nog plekjes! Voor een proefles kun je mailen naar [email protected] of neem via Facebook contact op.

House of Marqeez dansscholen

Vandaag gesloten

Blokstallen 3, Bergen op Zoom

Bekijk meer:dansscholen

adv.