Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo haalt het Bergse Fietsboerke geld op voor de CliniClowns en KiKa

Door Natascha Droste 1 mei 2018

Een bijzonder verhaal van Fietsboerke Paul Peeman (48), die geld inzamelt voor de CliniClowns en KiKa. Het nieuws sloeg flink in toen een collega vertelde dat zijn zoontje van zeven jaar oud kanker had. De Bergse Paul kwam in actie: “Ik haal hem er niet mee terug, maar kan zo wel iets goeds doen.”

Zo hoorde hij in 2013 op de radio een oproep voor de ‘Rode Neuzen Rally’. Heb je een rode auto? Dan ben je uitverkoren om mee te doen aan de rally voor de CliniClowns. Paul: “Ik heb een rode bedrijfswagen van het fietsboerke, dus heb me gelijk ingeschreven.”

Het Fietsboerke

Hoe Paul aan de naam het Fietsboerke komt? Als mobiele fietsenmaker voert hij reparaties aan huis uit. Als actie bracht hij van iedere reparatie één euro naar de CliniClowns en KiKa. “Dat bracht gewoon veel te weinig op. Ik wilde iets groters. Dus heb ik de actie ‘Metaal ophalen voor CliniClowns en KiKa opgezet.” Dat werkt heel simpel: heb je oud witgoed, wasmachines, elektrisch gereedschap, een broodrooster of blender in huis? Paul haalt het bij je op, brengt het naar de metaalboer en het geld dat hij overhoudt gaat naar CliniClowns en KiKa.

“Ik haal hem er niet mee terug, maar kan zo wel iets goeds doen.”

Iets goeds doen

“Dit heb ik echt voor het zoontje van mijn collega gedaan. Hij is uiteindelijk elf jaar oud geworden en ik ben zelfs bij zijn begrafenis geweest. Ik haal hem er niet mee terug, maar zo kan ik wel iets goeds doen. Ik heb zelf drie gezonde meiden, waar ik heel blij mee ben. Maar ik zou zeker niet in de schoenen van mijn collega staan. Die jongen zou nu 25 zijn geweest.” Heel droevig, maar fijn dat Paul helpt. “Zo kan ik mijn steentje bijdragen, maar er kruipt stiekem wel veel tijd in. Af en toe is het 04.00 uur ’s ochtends en dan ben ik nog bezig.”

Draag een steentje bij

Paul wil heel graag de hulp van heel Bergen op Zoom. Als Bergenaar komt hij gewoon bij je langs om het metaal op te halen. Dus sla de milieustraat maar over, zo komt je geld nog veel beter terecht. Paul heeft een mooie website opgezet waarop alles staat uitgelegd. Oude metalen haalt hij helemaal gratis bij je op voor CliniClowns en KiKa. Dus heb je iets liggen? Vul dan dit formulier in. Je kan ook zelf online een donatie doen.

Neem hier een kijken op zijn website.

Lees ook deze bijzondere verhalen van Shannon en Sofie:

shannon-dansen

Dansen met een rode neus op: Shannon (16) laat zieke kindjes weer lachen

Shannon Traets studeert aan de Dansacademie in Rotterdam. Hoewel ze pas 16 jaar oud is én druk met h...
sofie kunstt

Kijk mee: zó mooi was de reis van Sofie Kunstt en Johnny de Mol

Sofie Kunstt moet nog een beetje bijkomen van alle commotie rondom het programma 'De Reis van je Lev...

adv.