Dansles heeft het leven van Sharons zoon compleet veranderd

Aangeboden door House of Marqeez 31 januari 2019

Elke moeder wil haar kind zien genieten. Maar wat doe je als precies jouw kind weinig zelfvertrouwen heeft? Sharon Chen gaf haar zoon Pharrel een dansles bij House of Marqeez en dat gaf hem een enorme boost.

“Pharrel was tien en vond het heel spannend om te gaan dansen bij een dansschool waar hij niemand kende”, zegt Sharon. Maar ze wist dat dit de beste keus was voor haar zoon en dat bleek: “Na een maand leek het of hij er al jaren rondliep.”

Tweede thuis

House of Marqeez is gevestigd in het facilitair bedrijf van de Blokstallen. Een plek waar kids kunnen dansen, chillen en zelfs huiswerk maken. “Voor Pharrel is het echt zijn tweede thuis! Hij is een brugpiepertje op ’t Rijks en danst nu twee jaar bij deze dansschool”, zegt Sharon. Wat begon met één les hiphop is inmiddels uitgegroeid tot drie dagen in de week dansen: twee keer hiphop, breakdance, dancehall, freestyle, duo en zelfs in een wedstrijdgroep.

Meer dan dansen

Wat leuk is om te zien: Pharrel krijgt nog zoveel extra. Sharon: “Als hij een toets heeft, dan neemt hij gerust zijn huiswerk mee naar de dansschool en helpen ze elkaar onderling. Maar ze gaan ook samen schaatsen of komen voor de dansles met z’n allen frietjes eten bij ons thuis. Dat is zo leuk! Ik zie Pharrel echt op een positieve manier groeien.” Het zijn niet alleen de kids die het onderling gezellig hebben, ook de ouders zoeken elkaar op. “Als er een wedstrijd is, dan gaan we met alle ouders en kinderen mee. Soms plakken we daar een etentje aan vast en zo gingen we laatst met zo’n dertig mensen uiteten. Dat is echt super!”

Tekst loopt door onder de foto.

sharon en pharel
Sharon samen met haar zoontje Pharel. Foto: House of Marqeez

Applaus

Bij House of Marqeez geven zo’n tien docenten les. Sharon: “Zij zorgen ervoor dat kinderen zich op hun gemak voelen. Is iemand nogal stil, dan letten ze erop dat iemand niet dichtklapt. Iedereen is er gelijk, of je er pas bij zit of al langer danst en zo gaan kinderen met elkaar om. Als er een wedstrijd is geweest mag iedereen naar voren komen voor een groot applaus. Zo worden ze allemaal in het zonnetje gezet of je nu een beker hebt gewonnen of niet. Iedereen is zo trots op elkaar. Het is één grote House of Marqeez familie!”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door House of Marqeez Meer over House of Marqeez ontdekken?

House of Marqeez dansscholen

Nu gesloten16:30 - 20:30

Blokstallen 3, Bergen op Zoom

Bekijk meer:dansscholen

adv.