De zomer van Bergenaar Kelly: ‘We gingen met zijn tweeën weg en kwamen met zijn drieën terug’

kelly zomer van ons leven
Voor Kelly en haar man Ismail was het een bijzondere zomer. | Foto: privébeeld

De zomer van 2022 is er een die Bergenaar Kelly Kuiper (38) en haar man Ismail nooit meer zullen vergeten. Een paar dagen naar Denemarken eindigde met een grote verrassing. “En wij op de heenweg maar grappen maken over Quickborn in Duitsland.”

Stel: je bent zwanger en zit in de laatste week voor je zwangerschapsverlof. Je hebt nog één kans om samen met je partner op vakantie te gaan. Iedereen geeft je groen licht, want de kans dat de baby geboren wordt is klein. Maar daar sta je dan, in Denemarken…

Een paar dagen ertussenuit

“Mijn man en ik hebben de afgelopen anderhalf jaar flink aan ons huis verbouwd”, vertelt Kelly. “Een vakantie zat er dan ook lange tijd niet in. Ik was 35 weken zwanger en alles ging goed. Dus als we nog samen weg wilden, was dat het moment. We besloten naar Denemarken te gaan, zomaar een paar dagen. Dat is ook niet té ver weg, want je weet het nooit. Gewoon, gezellig rondkijken en nog even samen genieten.”

Quickborn

Zo gezegd, zo gedaan. Samen gaan ze met de auto op weg naar Denemarken. Ze maken een tussenstop voor een overnachting in Duitsland. “En wij maar grappen maken toen we langs de borden van het plaatsje Quickborn kwamen. Dat we daar in ieder geval niet naartoe moesten”, aldus een lachende Kelly. “Toen wisten we nog niet wat ons te wachten stond.”

Lees verder na de foto >

Kelly op de bakfiets in Kopenhagen. | Foto: privébeeld

Fietsen in Kopenhagen

De reis verloopt voorspoedig en samen geniet het stel van het moois dat Denemarken te bieden heeft. Ze maakten zelfs een uitstapje naar buurland Zweden. Op 21 juni, de laatste dag van hun trip, fietsen ze samen op een bakfiets door Kopenhagen. “We hadden echt een leuke dag. Eigenlijk wilden we die avond naar huis rijden, maar ik was moe. Dus besloten we nog één overnachting te doen, dit keer vlakbij de Duitse grens. En toen braken die avond mijn vliezen…”

We mochten niet meer naar huis

“Natuurlijk schrok ik, maar de stress viel eigenlijk wel mee. Mijn man was wel heel even de weg kwijt en liep rond als kip zonder kop. Gelukkig was dat maar even en hield hij daarna zijn hoofd koel. Ik belde mijn verloskundige of ik nog naar huis kon rijden, want ja, het is maar zeven uur met de auto. Maar dat mocht niet, want de baby kwam hoe dan ook te vroeg. Dus stapten we in de auto, op weg naar het moederkindcentrum in Kolding.”

Compliaties

Eenmaal daar blijkt Kelly’s situatie spannender dan gedacht. Ze heeft onder andere een gevaarlijk hoge bloeddruk en een infectie met een bacterie. De bevalling verloopt ondanks alles voorspoedig en op 22 juni wordt het Bergse stel ouders van zoon Miran. “Ik stond versteld van de zorg daar, het was echt een warm bad. Iedereen sprak goed Engels. Maar natuurlijk miste ik mijn familie wel. Vooral mijn zus, want die is verloskundige. Die kon het allemaal niet meemaken.”

Lees verder na de foto >

Het kersverse gezinnetje. | Foto: privébeeld

Surprise!

Het belletje naar Nederland dat volgde was dan ook een grote verrassing voor haar familie. “Mijn man belde ze: niet schrikken, hij is geboren. Maar we zijn nog wel in Denemarken.” Om Kelly en haar vroeggeboren zoontje goed in de gaten te houden, moest het gezin een week in het Deense ziekenhuis blijven. Dat was volgens haar de grootste uitdaging. “We hadden alleen een klein noodkoffertje bij, want je weet het nooit. Maar een reiswieg, een kolfapparaat en de rest van de babyspullen, die hadden we natuurlijk niet. Het was echt zoeken naar spullen en de winkels gaan daar om half zes al dicht. Dat was echt een uitdaging.”

Lees verder na de foto >

Mirans neefjes wachten in Nederland met smart op hun nieuwe familielid. | Foto: privébeeld

Naar huis

Een week later worden Kelly en Miran ontslagen uit het ziekenhuis. Helaas is de verzekering te laat met het regelen van de repatriëring, dus volgt er een lange autorit naar huis. Eenmaal in Bergen kan haar familie haar eindelijk in de armen sluiten. “We gingen met zijn tweeën weg en kamen met drieën terug. Maar: eind goed, al goed. Alleen ga ik de volgende keer als ik zwanger ben, echt niet meer zo laat op vakantie. Wat we zeker wel doen, is de eerste gezinsvakantie weer terug naar Denemarken en het ziekenhuis daar.”

En Miran? “Die heeft voor de rest van zijn leven een mooi verhaal over zijn geboorte”, glimlacht Kelly.

Lees ook:

Meer in deze categorie

Bergenaar van de Week

Ga naar “Bergenaar Jean-Paul sprak als popjournalist wereldsterren als Queen en Amy Winehouse”

Bergenaar Jean-Paul sprak als popjournalist wereldsterren als Queen en Amy Winehouse

jean paul heck crazy rock roll stories.
Ga naar “Elvira en Stephan graven Bergse geschiedenis op: ‘We komen op de raarste plekken’”

Elvira en Stephan graven Bergse geschiedenis op: ‘We komen op de raarste plekken’

opgraving bergen op zoom in den scherminckel elvira stephan
Ga naar “Leonie speelt mee in de musical All Shook Up: ‘We gaan knallen’”

Leonie speelt mee in de musical All Shook Up: ‘We gaan knallen’

leonie all shook up musicompany

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

  • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

  • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Blond Amsterdam Holland Glorie servies van € 9,95 voor € 7,46”

Blond Amsterdam Holland Glorie servies van € 9,95 voor € 7,46

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “McGregor leren portemonnee voor € 5,95”

McGregor leren portemonnee voor € 5,95

  • Action
  • Geldig t/m 29 november 2022
Ga naar “McGregor horloge voor € 6,95”

McGregor horloge voor € 6,95

  • Action
  • Geldig t/m 29 november 2022

Agenda

Ga naar “Lampionnenoptocht”

Lampionnenoptocht

  • 2 december 2022
lampionnenoptocht sint sinterklaas zwarte piet pieten sint nicolaas lampioen
Ga naar “Santarun”

Santarun

  • 17 december 2022
santarun santa run 2019 grote markt winter bergs winterparadijs schaatsbaan kerstman kerst kerstmis