Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Bergse Frank Vale (26) staat het liefst op de kermis

Door Natascha Droste 16 april 2018

Elke week nieuwe buren, andere winkels om te shoppen en naar de mooiste discotheken: Frank Vale (26) komt overal. Daarom werkt hij graag op de kermis. “Van negen tot vijf achter de computer is niks voor mij. Hier kom ik met veel mensen in contact, bezorg ik kinderen een leuke dag en ben ik altijd lekker bezig.”

Het is niet alleen de kermis waar Frank zijn plezier uit haalt. “Tussen de middag spreken we hier met vrienden af waar we ’s avonds gaan stappen. Staat de kermis in Rotterdam, dan gaan we daar op pad. In Amsterdam doen we hetzelfde. Ik heb bijna alle discotheken in Nederland gezien”, lacht Frank.

Nooit uitgekeken op de kermis

Frank is opgegroeid op de kermis. Zo woonde hij doordeweeks in een gastgezin en in het weekend reisde hij zo snel mogelijk naar zijn ouders om te helpen op de kermis. “Op het Mollerlyceum heb ik mijn vwo-diploma gehaald. Ik woonde in het gastgezin samen met zes andere pubers in één huis. Die werken nu ook op de kermis.” Hij studeerde op hoog niveau, maar ook de kermis bleef trekken. Met lampjes spelen, door de microfoon praten, Frank raakte er niet op uitgekeken.

kermis-indebuurt-bergen-op-zoom-1
Frank heeft zijn eigen attractie: Deca Dance. Foto: Andrea Korstanje, Anders Fotografie

Eigen attractie

Nu is hij een paar jaar later de trotse eigenaar van zijn attractie Deca Dance. “Vorig jaar vierden we het 25-jarig jubileum van Deca Dance en stond ik er voor de eerste keer mee op de kermis in Bergen op Zoom.” Het is een attractie die wel wat meer tijd vraagt: “Ik ben er meestal als eerste en als laatste weer weg! Dat komt doordat deze attractie veel onderhoud vergt: smeren, de lampjes onderhouden, testrondes maken.”

Thuiswedstrijd

De Bergse kermis is een thuiswedstrijd voor Frank, die er letterlijk om de hoek woont. “Je komt hier klasgenootjes tegen, veel vrienden. Ik kan gewoon op de fiets naar het werk. Mijn pa organiseert deze kermis en dat maakt het extra leuk!”

Hallo kermis!

Springen, rondzwieren en draaien maar: het kan hier allemaal!

Posted by Indebuurt Bergen op Zoom on Friday, 30 March 2018

kermis

5 x wat je wil weten over kermis: vier nieuwe attracties én een extra dag

Het is weer bijna kermis! Knallen in de botsauto’s, rondzwieren in de draaimolen en veel suikerspinn...

Bergenaar van de Week

Ken jij een stadsgenoot met een leuk verhaal die ook Bergenaar van de week zou moeten worden? Laat het ons weten!

amy-televisie1

‘Mijn telefoon stond roodgloeiend van iedereen die mij op televisie zag’

Waar een passie voor werk je wel niet kan brengen. In het geval van de Bergse Amy Goossens (26) op d...

adv.