Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bergse rapper brengt single op bijzondere wijze uit: ‘We willen dat iedereen de tekst begrijpt’

Door Joost Verdult 3 juni 2020

De Bergse rapper MoJo (Olmo Lobbezoo) liet in januari van dit jaar weten dat hij samen met broertje BAWS (Roy Lobbezoo) werkte aan een comeback in de muziekwereld. Dat MoJo zich aan zijn woord houdt blijkt: onlangs heeft hij zijn derde single op vrijwel alle digitale kanalen geslingerd.

De jongens van BawsProductions brachten in het begin van het jaar het nummer Tweede Kans uit. Op 8 april kwam het tweede nummer: M’n Zoon. “Het nummer is een dag na de verjaardag van mijn oudste zoon uitgebracht”, vertelt MoJo. “Zoals de titel al zegt, gaat het nummer over mijn zoon en hoe ik het vaderschap beleef.”

Derde nummer

Release nummer drie volgde al snel nadat het nummer M’n Zoon online gezet werd. Hoewel het nummer Regenwoud al eind 2019 is opgenomen, werd het pas 22 mei van dit jaar aan de wereld gepresenteerd. “Deze datum is gekozen omdat mijn broertje Roy dan jarig is”, vertelt Olmo. “Zoals de eerste twee officiële releases, is ook dit nummer geproduceerd door BAWS.”

Lyric Video op YouTube

De generatie van nu mag dan wel in het Spotify-tijdperk leven, nog steeds blijven videoclips een traktatie van de muzikant. “Bij deze single hadden we een creatief idee”, gaat de Bergse rapper verder. “We wilden namelijk een Lyric Video op YouTube plaatsen, zodat iedereen de tekst mee kan lezen en begrijpt wat er gezegd wordt.”

(Tekst loopt verder onder de videoclip van Regenwoud)

Tekst van Regenwoud

Het nieuwste nummer van MoJo en BAWS kan je dus letter voor letter meelezen. Op die manier wil de Bergse rapper de boodschap van zijn nummer nóg beter overbrengen. “Ik vergelijk het leven soms met een regenwoud”, vertelt hij. “Soms heb je pieken, zoals de zon en soms heb je dalen, zoals de regen. In de coupletten van het nummer houd ik het heel persoonlijk, het refrein is dan weer catchy en algemeen. Ik denk dat veel mensen zich kunnen vinden in het refrein, omdat bij niemand in het leven altijd alles goed gaat.”

3D-video

In eerste instantie wilden de twee broers uit Bergen op Zoom een video waarin je op de achtergrond een regenwoud zag en waar de tekst mee te lezen was, als een soort van karaoke video. Uiteindelijk kwam Mike Bosman van Rootmedia met een beter idee. “Hij wilde een regenwoud nabouwen in 3D”, vertelt Olmo. “Op die manier wil hij de kijker een vlucht door het regenwoud laten maken. Het heeft hem aardig wat tijd gekost, maar het eindresultaat is spectaculair!”

Lees meer:

marijn van geel spotify bergen op zoom

Bergen op Zoom muziekstad: deze Bergenaren vind je op Spotify

Bergen op Zoom telt ontzettend veel muzikanten, met dank aan de Vastenavend. Natuurlijk heeft onze s...
BawsProductions mojo baws olmo Olmo & Roy Lobbezoo

Bergse rapper MoJo en producer Baws: ‘Dit is onze comeback’

Bands met blaasinstrumenten, daar telt Bergen op Zoom er genoeg van. Des te specialer is het dat 26-...
Analog Coincidences

De mannen van Analog Coincidences maken muziek met synthesizers: ‘Iedere sessie is uniek’

Analoge toevalligheden, ofwel Analog Coincidences. Deze Bergse formatie, bestaande uit Wilfred, Mart...

adv.