Bergenaar Vincent doet mee aan De Bodyguard: ‘Ik dacht, die bellen toch nooit’

vincent verheugt de bodyguard tv programma.j
Bergenaar Vincent ging allerlei uitdagingen aan in De Bodyguard. | Foto: indebuurt

Stel: je bent in het dagelijks leven projectcoördinator maar je bent eigenlijk een adrenaline junkie. Dan kom je online een oproep tegen om mee te doen aan een nieuw tv-programma over de wereld van persoonsbeveiliging. Dat is precies wat Bergenaar Vincent Verheugt (30) overkwam. “Ik dacht er in het begin wel te makkelijk over.”

In De Bodyguard strijden tien kandidaten tegen elkaar in een loodzwaar en waarheidsgetrouw trainingsprogramma tot persoonsbeveiliger. Gezien zijn eerdere werkervaring leek dat Vincent wel wat. “Ik heb een Defensie achtergrond en dat blijft toch een beetje kriebelen. Dit leek me dan ook een leuke uitdaging.”

De afgezegde kickboxpartij

Hoe de Bergenaar bij de oproep om mee te doen terechtkwam, was puur toeval. Het had niet veel gescheeld, of hij had nooit van het tv-programma geweten. “Ik was aan het trainen voor een kickboxpartij. De tegenstander had afgezegd en ik was in wat online fora op zoek naar een nieuwe partij. Toen kwam ik de oproep tegen.”

‘Of ik langs wilde komen’

Vincent bedacht zich geen moment en schrijft zich meteen in. “Ik dacht: die bellen toch niet. Ik heb me ook weleens aangemeld voor Kamp van Koningsbrugge, maar daar heb ik nooit meer iets van gehoord. Dit bleek anders: de volgende dag belde de productie van De Bodyguard al. Of ik langs wilde komen voor een interview.”

Lees verder na de foto >

de bpdyguart vincent verheugt
Vincent en de andere kandidaten werden getest door gerenommeerde persoonsbeveiligers Nico Raat en Malcolm Wynter. | Foto: WNL

Het avontuur

Uiteindelijk belandde hij op de reservelijst, maar door een late uitvaller wordt Vincent op het laatste moment toch opgeroepen om mee te doen. “Ik kreeg een medische keuring, moest naar een psycholoog en een lijst met spullen die ik mee moest nemen. En toen begon in juli het avontuur.”

Weg van huis

De afleveringen werden achter elkaar opgenomen, maar het thuisfront achterlaten was niet makkelijk. “Ik heb een kleine en de tweede is op komst. We moesten onze telefoons inleveren, dus even appen of alles goed ging was er niet bij. Natuurlijk was ik in geval van nood altijd bereikbaar, maar toch. Het was best gek. Gelukkig steunt mijn vriendin me met alles, die stond er helemaal achter dat ik mee zou doen.”

Veel mensen denken dat een bodyguard een gespierde kleerkast van twee meter lang moet zijn.

Meer dan beveiligen

Tijdens de opnames leerde hij van alles over het vak van persoonsbeveiliger. “Ik had het vooraf echt onderschat, want er komt veel meer bij kijken dan je denkt. Het is niet alleen beveiligen, maar ook analyseren en heel tactisch werken. Veel mensen denken dat een bodyguard een gespierde kleerkast van twee meter lang moet zijn, maar dat is echt niet zo. Het is veel tactisch denken en escalaties voorkomen. Daar hoef je niet zo groot en breed voor te zijn.”

Lees verder na de foto>

Vincent tijdens de opnames. | Foto: WNL

Hoogtevrees

Ook maakte hij van alles mee, van proeven op het gebied van uithoudingsvermogen tot mentale uitdagingen. Wat hem van alle uitdagingen het meeste bij is gebleven? “Ik heb nergens schrik van, behalve van hoogtes. We moesten helemaal gedesoriënteerd en geblinddoekt van zeven meter hoog in het water springen. Ik hoorde het water en voelde de leegte onder mijn tenen aan het einde van de plank. Dat was echt bizar. Zwemmen doe ik ook liever niet, dus dat was voor mij echt heel heftig.”

Komkommer vergeten

Iets anders dat veel indruk maakte op Vincent waren de gesprekken met persoonsbeveiligers en de mensen die ze beschermen bij high profile cases als de kroongetuigen in het Marengo-proces. “Het is echt bizar hoe die mensen moeten leven. Als die mensen een komkommer vergeten voor een maaltijd, hebben ze gewoon pech. Alles moet voorbereid en geregeld worden.”

Op pad met beroemdheden

Ondanks alles heeft De Bodyguard de Bergenaar zeker warm gemaakt voor het werk als persoonsbeveiliger. Wat hij dan het liefste zou doen? “Als ze vragen of ik morgen op het Binnenhof kan staan, dan ga ik. Maar het liefst zou ik toch werken voor een celebrity of artiest. Die wereld daaromheen, dat trekt me enorm – dat is een heel ander wereldje. Helaas heb ik nog geen aanbod gehad, maar wie weet komt dat nog…”

Lees ook:

Meer in deze categorie

Bergenaar van de Week

Ga naar “Bergenaar Jean-Paul sprak als popjournalist wereldsterren als Queen en Amy Winehouse”

Bergenaar Jean-Paul sprak als popjournalist wereldsterren als Queen en Amy Winehouse

jean paul heck crazy rock roll stories.
Ga naar “Elvira en Stephan graven Bergse geschiedenis op: ‘We komen op de raarste plekken’”

Elvira en Stephan graven Bergse geschiedenis op: ‘We komen op de raarste plekken’

opgraving bergen op zoom in den scherminckel elvira stephan
Ga naar “Leonie speelt mee in de musical All Shook Up: ‘We gaan knallen’”

Leonie speelt mee in de musical All Shook Up: ‘We gaan knallen’

leonie all shook up musicompany

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

  • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

  • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Blond Amsterdam Holland Glorie servies van € 9,95 voor € 7,46”

Blond Amsterdam Holland Glorie servies van € 9,95 voor € 7,46

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “McGregor leren portemonnee voor € 5,95”

McGregor leren portemonnee voor € 5,95

  • Action
  • Geldig t/m 29 november 2022
Ga naar “McGregor horloge voor € 6,95”

McGregor horloge voor € 6,95

  • Action
  • Geldig t/m 29 november 2022

Agenda

Ga naar “Lampionnenoptocht”

Lampionnenoptocht

  • 2 december 2022
lampionnenoptocht sint sinterklaas zwarte piet pieten sint nicolaas lampioen
Ga naar “Santarun”

Santarun

  • 17 december 2022
santarun santa run 2019 grote markt winter bergs winterparadijs schaatsbaan kerstman kerst kerstmis