Dit is ‘m dan: onze nieuwe gastfotograaf Roy Vermeij 📷

Door Natascha Droste 12 juli 2018

Misschien heb je zijn foto’s weleens voorbij zien komen op Instagram of Facebook. Roy Vermeij maakt prachtige beelden van onze stad. Hij fotografeert Bergse straatjes, gebouwen, maar ook op evenementen zien we hem regelmatig voorbijlopen. Wij waren al fan van zijn foto’s en hebben goed nieuws, want Roy is onze nieuwe gastfotograaf.

“Eigenlijk sinds een jaar geleden merkte ik dat ik foto’s maken leuk vond. Ik maakte simpele foto’s met mijn telefoon, die ik bewerkte.” Daar kreeg Roy zoveel complimenten over, dat hij het steeds leuker begon te vinden.

Tikkeltje precies

Tijd om zijn eerste spiegelreflexcamera te kopen. “Ik merkte als snel dat ik best perfectionistisch ben, is een foto niet mooi genoeg dan post ik ‘m niet. Maar ik zag wel dat er zoveel scherpe foto’s op Instagram staan, sommigen nog mooier dan de foto’s die ik met mijn spiegelreflexcamera maak. Daar wilde ik me verder in verdiepen. Normaal gesproken vind ik boeken lezen doodsaai, maar over fotografie wilde ik niets liever dan heel veel te weten komen. Avonden las ik reviews, blogs, keek ik naar tutorials op YouTube.”

roy vermeij
Zo maakte Roy onlangs deze prachtige foto bij Orangerie Mattenburg. Fotografie: Roy Vermeij

Door de ogen van

Eenmaal ingelezen en helemaal weg van het fotografie, kocht Roy een half jaar geleden een Canon Full Frame camera. Hiermee maakt hij prachtige foto’s van onze stad. “Bergenaren vinden niets leuker dan foto’s van Bergen op Zoom. Zo maakte ik een foto van de aangeklede Peperbus met Vastenavend, dat was meteen de meest gelikete foto.” Roy is zelf ook een echte Bergenaar en dat maakt het soms best lastig. “Eerst vond ik het hier allemaal heel normaal, maar daar moest ik echt van afstappen. Je gaat heel anders kijken naar gebouwen en straten om je heen.”

roy vermeij
De aangeklede Peperbus. Fotografie: Roy Vermeij

Fotomomentje

Zo maakte hij een een prachtige rood/zwart serie van ’t Spuihuis, La Grotta, het Zuidmolenstraatje en de Moeregrebstraat. “Als ik nu door Bergen fiets, kijk ik bijvoorbeeld hoe de zon staat. Zo fietste ik laatst van de Kiek langs de Zuidmolenstraat naar huis toe. De zon die scheen op de Zuidmolenstraat, dat was zo’n bijzonder mooi fotomoment. Een dag later ben ik op hetzelfde tijdstip met mijn camera teruggegaan om de foto te maken. Je kijkt gewoon heel anders om je heen!”

Fotografie: Roy Vermeij
Fotografie: Roy Vermeij
Fotografie: Roy Vermeij
Fotografie: Roy Vermeij
Fotografie: Roy Vermeij
Fotografie: Roy Vermeij

Prachtige overzichtfoto’s

Wij kennen Roy vooral van zijn prachtige foto’s van Bergen op Zoom, maar hij vindt het ook heel leuk om op evenementen te fotograferen. “Van de Roversrun heb ik laatst overzichtsfoto’s gemaakt. Ik ben heel het parcours rondgereden voor de mooiste beelden. Het was die dag superlekker weer met een strakblauwe lucht, perfect voor de foto’s. Als ik thuiskom en ik zie dan deze foto van het gezinnetje terug, dan word ik daar zo blij van! Het is gewoon heel leuk om alles vast te leggen.” En wij kunnen niet wachten om zijn mooie foto’s met jullie te delen!

Fotografie: Roy Vermeij
Fotografie: Roy Vermeij
Fotografie: Roy Vermeij

Lees ook:

fotos-reflectie-1

Herken jij de Bergse gebouwen? 9 x prachtige weerspiegeling in het water

Je loopt over straat, je oogt valt ergens op en juist dat wil je met iedereen delen. Precies dat gev...