Barvrouw van de Week Sandra Baardwijk: ‘Vooral de feestjes hier zijn top!’

Door Irma van Schaijk 10 februari 2019

Een jaar geleden nam Sandra Baardwijk Sportza aan de Boulevard over. “Eigenlijk doe ik dit in mijn eentje, alleen met af en toe hulp van mijn man, mijn ouders, zusjes en vriendinnen. Dat is pittig, maar ook zó leuk. Ik krijg hier heel veel energie van.” 

Sandra’s loopbaan begon bij de Raayberg. Daarna kwam ze bij McDonald’s werken en werd daar verliefd op Jeffrey, de manager. “Maar altijd samen werken vonden we niet zo’n goed idee, dus heb ik een baan aangenomen bij Nelissen Groente en Fruit.” In dit bedrijf werkte ze met heel veel plezier, maar de horeca bleef toch trekken. Dus toen de eigenaar van McDonalds het pand van Sportza kocht en er een café in begon, was ze meteen enthousiast. “Ik vond het wel heel jammer om mijn collega’s bij Nelissen achter te laten, maar dit was zo’n mooie kans. Ik zag mezelf meteen helemaal staan.”

Energie van

Sinds een jaar is het haar eigen toko. “Dat is toch anders. Ik maak hier heel wat extra uurtjes.” Gemiddeld werkt ze zo’n zestig tot zeventig uur per week. Wat, met twee kinderen, pittig is. “Maar ik heb eigenlijk altijd veel gewerkt. En omdat Jeffrey ’s avonds altijd thuis is, is het goed te combineren. Ik ga geen dag met tegenzin naar mijn werk. Daarom is het ook vol te houden: ik heb er plezier in en krijg er energie van.”

Elke maand vijftig worden

Bij Sportza komen vooral sporters en mensen die in de zalen boven het pand vergaderen. Sandra: “En hier zijn vaak feesten. Dat is nog het allerleukste. Laatst hadden we een stel hier dat hun vijftigste verjaardag vierde. Stond er later op Facebook dat ze zo wel iedere maand vijftig wilden worden! Leuk toch?” Haar man werkt nog steeds bij McDonald’s, maar een tussendeur van Sandra verwijderd. “Soms, als het bij mij heel druk is, schiet hij even te hulp.” Jeffrey vult aan: “Voor mij is dat puur hobby. Zeker als er een feest is, dat is hier zo gezellig.”

Altijd gezellig

Werken in de horeca is Sandra op het lijf geschreven. “Iedere dag is anders, het is altijd gezellig en je hebt altijd mensen om je heen. Heerlijk. En de Boulevard is een heel mooi plekje, waar altijd leven is. Ideaal.”

Lees ook:

ria oerlemans

Barvrouw van de Week: Ria zorgt graag voor de voetballers van Borgvliet

Een echte lieverd, altijd vrolijk, spontaan en ze zorgt voor iedereen. Dat vinden ze bij voetbalclub...
lieke schorre

Barvrouw Lieke Hempen van café De Schorre is de koningin van de shotjes

De barvrouw: de vrouw die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In deze s...

Meer over Sportza – Sports Bar ontdekken?

Sportza – Sports Bar cafés

Vandaag gesloten

De Boulevard Noord 6, Bergen op Zoom

Bekijk meer:cafés

adv.