Barvrouw van de Week: bij Anja’s Oosterwaal voelt iedereen zich thuis

Door Irma van Schaijk 24 maart 2019

Ongeveer een jaar geleden nam Anja Heijmans café Oosterwaal over. Iets wat ze eigenlijk altijd al gewild had. En nu ze terugkijkt op dat eerste jaar, is het haar zeker niet tegengevallen. “Ik doe dit met zoveel plezier.”

Anja groeide zo’n beetje op in de kantine van voetbalclub FC Bergen. Haar moeder, Jeanne Lambrechts, stond daar achter de bar en op een gegeven moment nam Anja het van haar over. Dat beviel haar prima, maar een eigen café bleef toch een wens. Dus toen Oosterwaal op haar pad kwam, greep ze die kans met beiden handen aan.

Dweilbands

Het was wel even wennen. “Als het ’s avonds rond elf uur, half twaalf leeg was, liep ik nog een rondje door de stad om te kijken hoe dat in andere cafés was. Ik vond het nog zo vroeg… maar gelukkig waren andere cafés rond die tijd ook dicht”, lacht ze. Vooral Vastenavend was pittig. “De voorweekenden waren prima te doen, maar met Vastenavend zelf was het superdruk. En je kunt geen moment gaan zitten. Gelukkig helpen mijn man en mijn zoon mee. En het was ook ontzettend gezellig. Wat ik ook zo fijn vond: veel dweilbands die hier al kwamen toen Jac en Conny hier nog zaten, kwamen nu ook bij mij spelen.”

Een thuis voor iedereen

Oosterwaal werd Anja’s Oosterwaal. Nog steeds een gezellig bruin café, maar wel met een nieuwe, frisse look. Andere kleurtjes, andere kasten en lampen. “We willen dat iedereen zich hier thuisvoelt. De vaste gasten, maar ook jongelui. Want al die jongens die vroeger in de kantine van FC Bergen kwamen, komen nu hier wat drinken. Dat is zó leuk!”

Live muziek

Achter de bar staan te wachten op gasten is niks voor Anja. “Ik ben altijd op zoek naar een manier om het nóg gezelliger te maken. Zo hebben we op de vrijdag voor Pasen bijvoorbeeld de band Joop, waarvan een deel vroeger in Garfield speelde. Dat wordt vast top. En ook met Koningsnacht en Koningsdag hebben we live muziek.”

Lees ook:

romini barvrouw

Barvrouw van de Week: Romini vindt werken bij GFI een feestje

Doordeweek (en soms in het weekend) werkt Romini Sikkers (21) bij restaurant de Watertuin, op vrijda...
marisca masseurs hoefke

Barvrouw van de Week: Marisca werkt in een echt Bergs buurtcafé

Marisca Masseurs heeft al heel wat banen gehad: in een winkel, in tankstations, aan de receptie van ...
barvrouw mandy

Barvrouw van de Week: voor Mandy is achter de bar werken pure ontspanning

Mandy van Wijnen zit in haar derde jaar van de opleiding tot verpleegkundige. “Veel van mijn studieg...

adv.