Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van stoer naar lief! De meest bijzondere babynamen van Bergen op Zoom

Door Frits Klasen 24 januari 2020

Zoë en Milan waren vorig jaar de populairste babynamen in Bergen op Zoom. Dat zijn ontzettend leuke namen, maar eigenlijk waren wij ook heel erg benieuwd naar bijzondere Bergse namen. De laatste weken is er flink in de digitale pen geklommen door jullie. Dit zijn de meest bijzondere babynamen van onze stad.

Babynamen zijn vaak erg schattig, maar dat het ook heel stoer kan, bewijst mama Roelina. “Onze zoon is op 21 september 2019 geboren en heet Zack. Lekker stoere naam, maar niet veel voorkomend. Zijn grote broer en zus heten Scott en Riley. Allemaal namen waar er niet veel van zijn in Nederland.”

“En zeg nou zelf: Clasie, dat klinkt toch geweldig?”

We gaan door met nog een stoere jongensnaam. “Mijn kleinzoon heeft een unieke naam, althans toen hij geboren werd. Volgens de Sociale Verzekeringsbank was er toen nog niemand anders die zo heette. Hij is vernoemd naar zijn opa Klaas, maar omdat er daar al zoveel van in Bergen op Zoom zijn: werd het Clasie. En zeg nou zelf: dat klinkt toch geweldig?” stuurt de trotse oma van Clasie.

Prachtige meidennamen

Behalve coole jongensnamen kwamen er ook prachtige meisjesnamen binnen bij ons. “Mijn dochter van net één jaar heet Zoë-Lieve”, vertelt moeder Kelly, “Dit is haar roepnaam en wordt dus niet anders genoemd. Zij is vernoemd naar mijn oma Godelieve.” Nog zo een bijzondere naam kwam binnen via indebuurt-lezer Joride. Zij vertelt ons dat haar kleindochter de speciale naam Liva heeft.

Had jij de oproep helemaal gemist en vind je dat jouw baby één van de meest opvallende, unieke of bijzondere babynamen van Bergen op Zoom heeft? Laat dit ons weten!

Lees ook:

moller

Handig! Alle open dagen van de middelbare scholen

Verwisselt jouw kind, neefje of nichtje binnenkort de schoolbanken van de basisschool voor die van d...
prinsesje

Geweldig nieuws: er is een bijzonder Bergs baby’tje geboren!

Dát is pas leuk vastenavendnieuws: d'n 'Óóg'eid prins Nilles III en prinseske Anouk hebben een klein...
vastenavendverhalen

Oproep: wij zoeken de mooiste vastenavendverhalen!

Nergens leer je zoveel nieuwe mensen kennen als tijdens de Vastenavend. De kroegen, de Grote Markt o...

Meer over

Bergenaren

adv.