9 x boetes voor dingen waar je je vást al eens schuldig aan hebt gemaakt

Door Redactie indebuurt 14 mei 2019

Natuurlijk weten we allemaal dat je niet door rood mag fietsen en dat alcohol op straat drinken hartstikke verboden is. Maar al ben je de meest brave burger, wij durven te wedden dat jij je weleens aan één van deze dingen schuldig hebt gemaakt. En de kans is ook vrij groot dat je er gewoon mee weggekomen bent. Good for you en je portemonnee, want dit zijn de boetes die er officieel voor staan.

Pagina 1 / 9
⟵ swipe swipe ⟶

Je bent er roodgloeiend bij

Bedenk even wat je allemaal kunt doen voor €65,-. Een avond uit eten in een leuk restaurantje in Bergen op Zoom of je twee keer laten opsluiten bij Escape Room 0164… Bedenk nu even hoe vaak je al door een rood stoplicht bent gelopen. Je snapt het al: de boete voor lopen door een rood verkeerslicht is €65,-. Beter wacht je dus even tot het groen is.

Haastige spoed…

Want dat is de boete die je mag betalen als je door een rood stoplicht fietst. En geef toe: dat doe je héél erg vaak in Bergen op Zoom. Wat denk je van die stoplichten waar geen hond rijdt? Kijkt iemand ooit of het rood of groen is?

Rollend naar huis

Misschien is het in het vervolg beter om letterlijk rollend naar huis te gaan na een avondje stappen dan de fiets te pakken, want voor fietsen onder invloed staat een boete van €100,-. Ja mensen, ook als je vanuit het centrum naar huis fietst.

Ondeugdelijke fietsbel

Heb je geen fietsbel? Dan kan dit je €35,- kosten. Heb je wel een fietsbel, maar doet hij het helemaal niet? Ook dat kan je een boete opleveren van €35,-.

Betaal €3,-, bespaar €52,-

Ja, we weten het: je raakt de losse fietslampjes áltijd kwijt. En toch raden we je aan om die paar euro eraan uit te geven. Want word je gesnapt vanwege fietsen zonder licht? Dan ben je €55,- kwijt.

Zwartrijden

‘Ik kon helaas niet inchecken want mijn hond heeft mijn ov-chipkaart opgegeten’, je kunt het proberen natuurlijk, maar de kans is vrij groot dat de Bergse conducteur je gewoon een boete voor reizen zonder geldig vervoersbewijs uitschrijft. En dat is *ka-ching* €90,-.

Even snel een peukie doen

Heeft je hond daadwerkelijk je ov-chipkaart opgegeten en heb je daar zoveel stress van dat je echt even een sigaretje op moet steken op het perron op het station? Niet doen (tenzij het binnen de rooklijnen is)! Voor roken op een plek waar het niet mag staat namelijk een boete van €90,-.

BVO’tje

Een BVO’tje: Biertje Voor Onderweg, wie heeft er niet weleens eentje genomen? Maar word je aangehouden onderweg naar de Grote Markt met een aangebroken fles of blik alcohol op de openbare weg, dan krijg je een Boete Voor Onderweg van maar liefst €90,-. Toch zonde…

Orde!

Orde in de kroeg! Beter luister je naar de barman, uitsmijter en toiletjuffrouw en gedraag je je netjes in bij Biercafé ’t Locomotiefke (en de overige cafés!), want voor het verstoren van de orde in een uitgaansgelegenheid kan je zomaar een boete van €370,- krijgen.

Lees ook:

boete sigaret op straat gooien

Je peuk op straat gooien in Bergen op Zoom? Zo hoog is de boete!

We hebben ons er allemaal vast al vaker schuldig aan gemaakt dan we zouden willen toegeven: het op s...
fietsen

7 x verkeersboetes die niet misselijk zijn voor fietsers in Bergen op Zoom

Stel je voor: je verlaat het Beurspleintje met lekker wat biertjes achter je kiezen. Prima toch, wan...
boete

Waar kan je eigenlijk allemaal een boete voor krijgen?

Fietsen we nietsvermoedend door het tunneltje bij het station, blijkt ineens dat je daar een boete v...
Pagina 1 / 9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.