6 internethypes die je al bijna weer vergeten was

Door Irma van Schaijk 13 januari 2019

Do you remember? Die dag dat je een emmer met ijsklontjes over je hoofd gooide in de ice bucket challenge? Of die keer dat je met je collega’s op de werkvloer de mannequin challenge filmde? Wij zetten de leukste internethypes mét Bergse filmpjes voor jou op een rijtje.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Flashmob

Het was dé internethype van 2003: de flahmob. Een groep mensen die op een bepaalde plek plotseling begint te dansen om zo het openbaar leven te ontregelen en bij het winkelend publiek een ‘huh?!’-momentje te creëren. Enorm geestig! Op het filmpje een vastenavendflashmob uit 2011.

Lipdub

Na de flashmob dook er weer een andere internethype op: de lipdub. Een samentrekking van lipsynching en audiodubben. Playbacken en nasynchroniseren dus. In de video komen elke keer andere mensen aan de beurt, die allemaal een kort stukje van een liedje playbacken. Leerlingen van het Juvenaat maakte op dit toffe filmpje zo een bijzondere tour door de school.

De icebucketchallenge

De icebucketchallenge (letterlijk: de ijsemmeruitdaging) was een actie die in augustus 2014 helemaal viral ging. Als je de uitdaging aanging, moest je een emmer ijswater over je hoofd kieperen en daarna een donatie doen aan de stichting ALS. Ook in Bergen op Zoom werden heel wat emmertjes gevuld. Bergenaar Jacques Niederer, burgemeester van Roosendaal, liet zich niet kennen.

Mannequin Challenge

Ken je deze nog? Tijdens de Mannequin Challenge filmde je je vrienden in een soort van verstijfde positie. En dan het liefst in een soort ‘bevroren actie’. Deze hype piekte in november 2016. Ook Boogie Down deed toen mee.

Pokémons vangen

pokemon
Foto: Pokémon Go Bergen op Zoom

Met z’n allen op zoek naar gekke virtuele beestjes. Het klinkt raar, maar het gebeurt nog steeds. In september 2016 was er een record aantal Pokémonvangers actief. Ben jij nog steeds fan? Er is zelfs een Bergse Pokémon Go Facebookpagina.

The Harlem Shake

Wat ons betreft de leukste en gekste internethype! In 2013 bracht vlogger Filthy Frank een video uit op Youtube. Zijn internethit werd daarna door duizenden gekopieerd. Een filmpje begint vaak met één persoon, die even alleen danst. Daarna komen er andere mensen bij (vaak in gekke kleding) die allerlei rare bewegingen maken. Grappig! In bovenstaand filmpje zie de The Harlem Shake door de MusiCompany.

Lees ook:

merijn oerlemans mcdonald's

Gespot: een Bergenaar en een Tholenaar in de McDonald’s commercial

De nieuwste commercial van McDonald's al gezien? Daarin speelt onze eigen Merijn Oerlemans. Bovendie...
boerinne vastenavend boerinnekes

Gezocht: Boerinnekes voor een reünie

De Boerinnekes van de Stichting Vastenavend houden op zaterdag 16 februari een reünie. De vorige is ...
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.