Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

[video] Van bierpakketten tot port proeverij: zo gaan deze Bergse horecaondernemers met sluiting om

Door Emilie Klasen 23 oktober 2020

Wat een domper! Bergse horecazaken moeten hun deuren voor de tweede keer dit jaar verplicht sluiten vanwege de coronamaatregelen. Maar stilzitten, dat doen de ondernemers uit onze stad niet. Binnen no-time werden er weer bezorg- en afhaalmogelijkheden bedacht. Gastfotograaf Jurgen Kwisthout ging langs bij Joep Blokland van biercafé de Loco en Wendy Aertssen van Gastrobar de Stadskelder om het over hun creatieve oplossingen in deze periode te hebben.

Ja, het nieuws van de tweede sluiting was zeker balen. Maar Joep en Wendy laten hun hoofd niet hangen en bedachten meteen oplossingen om de komende weken van sluiting goed door te komen.

Biertjes afhalen of thuis kaasfonduen

“Tijdens de eerste lockdown hebben we bierpakketten bedacht. Daar gaan we nu mee verder. En we hebben flessen die we kunnen sealen, zodat mensen tapbieren kunnen bestellen per halve liter of liter”, zo vertelt Joep. Bij De Stadskelder zijn ze in oktober al gestart met kaasfondue in de zaak. Wendy: “Dus dat wordt nu thuisbezorgd of afgehaald. En gisteren zijn we begonnen met een port proeverij. Mensen krijgen daarbij uitleg en een filmpje van mij hier in de kelder, voor het keldergevoel. Zo kunnen ze zes portjes proeven met bijpassende hapjes. Eigenlijk hoe we het hier zouden doen, maar dan thuis.”

De toekomst

Hoe de ondernemers de toekomst zien? Joep: “We houden rekening met het ergste en dan kan het alleen maar meevallen. Het zal lastig worden, over het algemeen draai je al wat minder omzet in de winterperiode. Maar we gaan het overleven. Daar gaan we wel voor”

‘We houden rekening met het ergste en dan kan het alleen maar meevallen’

Wendy verwacht niet dat het bij deze vier weken sluiting blijft en vreest dat hun deuren langere tijd dicht moeten blijven. “Als dat zo is, dan gaan we gewoon door met thuisbezorgen en afhalen. Het liefste willen we gewoon weer open, dat mensen lekker binnen kunnen zitten en samen zijn. Dat is voor ons ook veel leuker en gezelliger.”

Lees ook:

Pannenkoeken Paradijs Pannenkoekenparadijs grote markt cafe pannenkoeken pannenkoekenrestaurant de fabriek

Bergse horeca helaas weer dicht: bij deze zaken kan je eten afhalen of laten bezorgen

Een grote domper voor de horecaondernemers in onze stad: zij moeten hun deuren vier weken sluiten. V...
station treinstation bergen op zoom trein treinen ov openbaar vervoer perron spoor mondkapje mondmasker corona coronavirus reiziger covid covid-19

Van basic tot print: 7 x hier in Bergen op Zoom koop je mondkapjes

De mondkapjesplicht die tijdens de persconferentie op 14 oktober werd aangekondigd voor alle openbar...

Zoek de verschillen: deze straat in de Bergse binnenstad toen versus nu

De Bergse binnenstad ziet er weleens uit alsof er nooit iets verandert. De tijd staat er als het war...

adv.