Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mark heeft een bekende zaak én webshop: ‘Een fysieke winkel schept vertrouwen’

Door Joost Verdult 23 februari 2020

Voor hebbedingetjes in huis kan je al bijna tien jaar bij ZIN aan Tafel in het Vierkantje terecht. Eigenaar Mark Elst (49) en Richard Schot (46) proberen met hun opvallende collectie de gezelligheid achter de voordeur bij de mensen thuis een extra boost te geven.

Vrijwel iedere dag van de week zijn de mannen aanwezig in hun lifestylewinkel waar de focus ligt op tafelen en wonen. In het historisch pand in de Kortemeestraat gaat een wereld schuil die je niet bij winkels à la Action tegenkomt. “We moeten steeds met onze collectie wisselen om mensen te verrassen”, vertelt Mark. “Met een moderne kant en nieuwe merken, zijn wij anders dan de rest.”

Anders dan anderen

Dat ZIN aan tafel ander soort artikelen in de schappen heeft staan, blijkt uit het aanbod dat ze hebben. Een moderne uitvoering van een koekoeksklok, porseleinen muizen die een lamp vasthouden of een koekjestrommel die ruikt naar biscuits: wegwerpproducten vind je in deze winkel niet zo snel. “Alles wat wij verkopen, moeten wij zelf mooi of interessant vinden”, geeft Richard aan. “In grote lijnen vind je in onze winkel spullen die wij thuis ook neer zouden zetten.”

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Veel werk aan de winkel

Als je denkt dat Mark en Richard een baan hebben die om negen uur begint en om stipt vijf uur klaar is, dan heb je het mis. Doordat zij naast een winkel in het Vierkantje ook een webshop hebben, tikt de werkmeter vaak gewoon door. “Over het algemeen zijn we veel tijd aan de winkel kwijt, maar dat is niet erg”, geeft Mark aan. “Volgens mij zijn er bijna geen banen meer die echt tussen negen en vijf zijn. Iedereen moet af en toe een tandje bijzetten.”

Combinatie van webshop en winkel

Waar soms geluiden klinken dat het internet funest is voor de winkels in de binnenstad, zien Mark en Richard hun online winkel als een mooie aanvulling. “Het winkelend publiek shopt steeds vaker online”, vertelt Richard. “Toch is het voor ons belangrijk om zowel een winkel als een webshop te hebben.”

‘De webshop is een verlengde etalage van de winkel’

“Een fysieke winkel schept vertrouwen”, gaat Mark verder. “Thuis oriënteren klanten zich al vaak; de webshop is eigenlijk een etalage voor onze winkel. Hierdoor komen klanten ook vaak gericht bij ons langs. Daarnaast is een echte winkel voor ons ook leuk. Anders sta je heel de tijd in een magazijn doosjes in en uit te pakken.” Richard vult hem aan: “Om die reden is het belangrijk om de nieuwste trends in de winkel te hebben. Anders sta je stil.”

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

‘Hoelang zitten jullie hier al?’

Hoewel ZIN aan Tafel tegenwoordig op nummer 29 in de Kortemeestraat zit, zaten ze vroeger aan de overkant van de straat. In totaal zit het duo in september al tien jaar in de Bergse binnenstad. “Het heeft vrij lang geduurd voordat mensen ons konden vinden”, geeft Richard aan. “Zelfs voor mensen uit Bergen op Zoom was dat het geval. ‘Goh, zitten jullie hier?’, kregen we dan wel eens te horen. Het kostte even tijd om onze trouwe klantenkring op te bouwen, al hebben we die ondertussen goed gevonden.”


Meer over ZIN aan Tafel ontdekken?

ZIN aan Tafel cadeauwinkels

Vandaag gesloten

Kortemeestraat 29, Bergen op Zoom

Bekijk meer:cadeauwinkels

Lees meer:

vis vissen viswinkel viszaak visgilde de zeeland eten ondernemer

Arie heeft een bekende Bergse viszaak: ‘Al generaties lang zit mijn familie in de vis’

Denk je aan een viszaak in Bergen op Zoom, dan heb je het automatisch over Visgilde. Met een vestigi...
de gulden cop winkel vierkantje vastenavend beeld beeldjes

Marijke maakt Bergse beeldjes: ‘Creatief ben ik altijd al geweest’

Een glas-in-loodraampje van de Geit, een beeldje van de Prins of een vogelhuisje van de Peperbus. De...
Papier Souvenir

Gertrude van Papier Souvenir: ‘Onze vastenavendbouwplaat moet gezelligheid uitstralen’

In de stijl van vroeger, maar met de technieken van nu. Gertrude van der Linden (38) en Eva Luijkx (...

adv.