Zoveel verdient de doorsnee werkende Bergenaar per jaar

Door Irma van Schaijk 8 april 2019

Hoeveel er maandelijks op je salarisstrook staat, is niet zo vaak het onderwerp van gesprek. Dat is een beetje taboe om over te praten. Toch is het best interessant om te weten wat andere Bergenaren verdienen. Wij kunnen je niet vertellen hoeveel je buurman verdient, maar wel wat het doorsnee jaarinkomen in Bergen op Zoom is. 

Tenminste, we kunnen je vertellen wat het doorsnee netto jaarinkomen in 2017 was. Het doorsnee inkomen per werkende Nederlander was 35,2 duizend euro in 2017. Dat is hoger dan tien jaar eerder; in 2007 was het 34,1 duizend. Het doorsnee of mediane inkomen is het middelste inkomen als je alle inkomens van laag naar hoog sorteert. Dat is dus iets anders dan het gemiddelde inkomen, waarbij je alle inkomens bij elkaar optelt en deelt door het aantal mensen.

Gemiddelde jaarinkomen in Bergen

Het doorsnee jaarinkomen van de werkende Bergenaar in 2017 was 34,5 duizend. Daarmee liggen we dus iets onder het landelijk gemiddelde. Hoe dat kan? Gemeenten in het midden en westen van het land, in de provincies Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland halen het inkomen omhoog. Ook rond Eindhoven, Groningen en Maastricht zijn veel hoge inkomens te vinden.

Hoogste en laagste inkomens

Van alle gemeenten in Nederland verdienden de inwoners van Rozendaal het meest, ruim 50 duizend euro. Op de tweede plaats staat Bloemendaal met 48,4 duizend. Inwoners van de waddengemeenten Schiermonnikoog, Vlieland en Ameland verdienden het minst: zo’n 28 duizend euro.

Bekijk de cijfers per gemeente hier:

Lees ook:

gentspolder huis miljoen

Eindelijk dat miljoen gewonnen? Dit kun je ermee doen in Bergen op Zoom

Stel: je hebt een Staatslot gekocht. En stel: je wint dertig miljoen (tja, iemand moet ze toch winne...
goedkoop tanken bergen op zoom benzine pomp

Hier tank je goedkoop in Bergen op Zoom

Er zit best wat verschil tussen de brandstofprijzen bij de ene en bij de andere pomp. Daarom is het ...
kaai parkeren

Goedkoop parkeren: waar zet je je auto het voordeligst weg?

Je wilt even een boodschapje doen in de binnenstad of lekker uitgebreid shoppen. Waar laat je dan je...

Meer over

Werken

adv.