Ton (72) is een veteraan in postbezorging: ‘De hele dag thuis zitten is niets voor mij’

Aangeboden door PostNL

Werken als postbezorger levert je een heleboel op | Foto: PostNL

Het is al 51 jaar geleden dat Ton (72) bij PostNL begon. Tien jaar geleden stond hij op het punt om vervroegd te stoppen, maar dat deed hij niet. “Ik ben verder gegaan als postbezorger. Dat is een mooie bijverdienste en houdt me in beweging”, vertelt hij.

Bij het postbedrijf heeft Ton allerlei functies gehad en verschillende tijden meegemaakt. Nu heeft hij de ideale bijbaan voor een paar uur per week. “Ik werk nu zo’n twee tot drie uur op een dag voor drie dagen per week. Dat levert extra inkomen op en zo blijf ik op pad.”

Bepaal je eigen werktijden

Als postbezorger gaat Ton langs het depot om de post op te halen en bezorgt hij de post in zijn eigen wijk. “Ik heb niet echt een baas. Je hebt wel een teamleider, maar je bent als postbezorger niet aan tijd gebonden. Je kiest zelf wanneer je begint.”

Die paar uurtjes werk per week in zijn eigen buurt leveren Ton een heleboel op. “Het is niet alleen een leuk, financieel extraatje. Ik kom onder de mensen en door dat wandelen blijf ik ook nog gezond”, vertelt hij. Natuurlijk heb je geen baan nodig om de deur uit te komen. Wel helpt het. “Andere mensen wandelen misschien wel, maar ik krijg er ook nog voor betaald!” En dat bovenop zijn AOW.

Lees verder onder de foto >

Ton werkt al meer dan vijftig jaar voor PostNL | Foto: PostNL

In beweging en in de buitenlucht

Dat geeft toch wat extra motivatie om de deur uit te gaan. Ton: “Thuis zitten is niets voor mij, dus ik vind dit heerlijk. Ik ben ook graag in de buitenlucht.” Dan komt zo’n baan als postbezorger natuurlijk goed uit. Zeker bij PostNL, vertelt Ton. “Met het bedrijf heb ik vaak meegelopen tijdens de vierdaagse. Dat doe je dan samen en dat wordt goed georganiseerd door het bedrijf.”

Als veteraan bij PostNL kent Ton de kneepjes van het vak. “Het is een handigheid die je moet leren, dat post bezorgen.” Maar als je dat eenmaal onder de knie hebt, gaat het als vanzelf. “Je moet natuurlijk wel fysiek fit genoeg zijn, het kan soms best zwaar zijn”, geeft Ton mee.

Vroeger was het anders

Ton loopt al jaren mee op het gebied van post. “Vroeger kwam de post ’s nachts met de trein aan op het station. Toen moest ik ook nog om zes uur opstaan, omdat je dan post brengt die om een bepaalde tijd bij de mensen op de mat moet liggen.”

Nu gaat het anders. Ton hoeft niet ’s nachts naar het station, maar gaat op zijn werkdag langs het depot om op te halen wat hij rond moet brengen. Als postbezorger ben je dus enkel gebonden aan je werkdag. Handig!

Veteraan of niet

Je hoeft geen veteraan in de wereld te zijn om ook aan de slag te kunnen als postbezorger bij jou in de buurt. “Het is een mooie bijverdienste: je kunt weer op vakantie of wat extra’s uitgeven”, verklaart Ton. Als postbezorger verdien je bruto 11,71 euro per uur. Bovendien ben je een belangrijke factor in jouw buurt en kijken mensen altijd uit naar jouw komst!

Lijkt dat jou wat en kan jij ook wel een extra zakcentje gebruiken? Check dan de vacatures in Bergen op Zoom en solliciteer!

Meer in deze categorie

Werken

Ga naar “Michael (20) maakte zijn droom waar: ‘Rijden in een grote wagen is heerlijk’”

Michael (20) maakte zijn droom waar: ‘Rijden in een grote wagen is heerlijk’

Aangeboden door Level.works

Ga naar “Werken om de hoek: 7 x leuke vacatures in Bergen op Zoom”

Werken om de hoek: 7 x leuke vacatures in Bergen op Zoom

Ga naar “Van diploma tot dream job: deze kans kun je nú pakken”

Van diploma tot dream job: deze kans kun je nú pakken

Aangeboden door Securitas

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “CAMPING TARP TENT DEX 300X400X200 CM € 44,99”

CAMPING TARP TENT DEX 300X400X200 CM € 44,99

 • Xenos
 • Geldig t/m 4 juni 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “KRONTALER Weerstation € 19,99”

KRONTALER Weerstation € 19,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 4 juni 2023
Ga naar “CAMPINA KWARK”

CAMPINA KWARK

 • Jumbo
 • Geldig t/m 6 juni 2023
Ga naar “BBQ Mini kamado € 99,99”

BBQ Mini kamado € 99,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 4 juni 2023

Agenda

Ga naar “Jazz BoZ”

Jazz BoZ

 • T/m 4 jun
jazzboz jazz muziek optreden band oh nojazzboz jazz muziek optreden band oh no
Ga naar “ProefMei”

ProefMei

 • Van 8 jun t/m 11 jun
Proefmei proef mei proef mee markiezenhof muziek eten restaurant koken etenProefmei proef mei proef mee markiezenhof muziek eten restaurant koken eten
Ga naar “Maria Ommegang”

Maria Ommegang

 • 25 juni 2023
Maria Ommegang 2022 Geloof Kerk optocht event evenement parade christenMaria Ommegang 2022 Geloof Kerk optocht event evenement parade christen
Ga naar “De Foodstoet”

De Foodstoet

 • Van 1 sep t/m 3 sep
foodstoet kiek in de pot 2022 pop upfoodstoet kiek in de pot 2022 pop up
Ga naar “Krabbenfoor”

Krabbenfoor

 • Van 27 jul t/m 30 jul
krabbenfoor