Bonny en Mitchel monteren deuren en kozijnen: ‘In een paar dagen tijd geef je een huis een totaal ander smoelwerk’

Aangeboden door Comatherm

Mitchel en Bonny Foto: Comatherm

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en wil jij graag aan de slag bij een bedrijf dat echt oog heeft voor zijn werknemers? Solliciteer dan vooral bij kozijnen- deuren en serrespecialist Comatherm in Etten-Leur. Ze zoeken monteurs. Bonny van Ostaijen (66) en zijn zoon Mitchel (29) vertellen waarom je er wilt werken. “Je stapt hier in een warm bad en vervolgens ga je nooit meer weg,”

Misschien heb je nieuwe kozijnen gekocht, het internet afgespeurd naar een fijne overkapping voor in de tuin, of onderzoek gedaan naar rolluiken of een dakkapel? Dan is de kans groot dat je de naam Comatherm voorbij hebt horen komen. Na 36 jaar is dit familiebedrijf een begrip in heel West-Brabant.

Je kunt alles leren

Vandaar ook dat ze het behoorlijk druk hebben met inmeten en monteren. Ze zijn hard op zoek naar enthousiaste monteurs. Mensen die graag hun handen uit de mouwen steken én die deel uit willen maken van een hecht team. Ervaring is niet nodig. Ze leren je hier alles wat je moet weten. Kijk hier voor de vacature.

Lees verder onder de foto

Comatherm
Het bedrijfspand van Comatherm in Etten-Leur Foto: Comatherm

Montageafdeling opzetten

Bonny werkt sinds 1990 bij het bedrijf. “Ik werkte in de bouw en kreeg last van mijn rug”, zegt hij. “Ik kende de oude eigenaar Cor van Ginneken goed. Hij vroeg me of ik de montageafdeling mee op wilde zetten. Dat werd voor die tijd namelijk door een extern bedrijf gedaan. Zo ben ik erin gerold en ik ben gebleven.”

Rekening houden met mensen

“Ik heb nog nooit zo lang ergens gewerkt”, gaat Bonny verder. “Als ik het niet naar m’n zin had was ik weg. Het is wel eens voorgekomen dat ik drie werkgevers in een week had, maar hier zat ik meteen op mijn plek. Mijn rug was er behoorlijk slecht aan toe. Ik kreeg de kans om te genezen en op mijn eigen tempo de werkzaamheden op te pakken die ik wél aankon. Die betrokkenheid, waar op de bouw zie je dat nou!”

Lees verder onder de foto

 Comatherm
Kozijnen in de showroom Foto: Comatherm

Eer van je werk

“Het mooie van dit werk is dat je eer hebt van je werk”, zegt Bonny. “In een paar dagen tijd geef je een huis een totaal ander smoelwerk. Samen met je collega’s zorg je voor het mooiste resultaat. En als er iets niet blijkt te passen dan lossen we het netjes op. Problemen kennen we niet bij Comatherm, alleen oplossingen.”

Blijven plakken

Sinds september 2020 werkt ook Bonny’s zoon Mitchel bij het bedrijf als monteur. “Ik ben architect, maar raakte tijdens de lockdown mijn baan kwijt”, zegt hij. “Ik wilde voor mezelf gaan beginnen. Ondertussen moest er brood op de plank komen. Mijn vader stelde voor dat ik om te tijd te overbruggen hier kwam werken. Ik zou acht weken blijven. Dat werd anderhalf jaar.”

“Ik dacht altijd dat ik twee linkerhanden had”, zegt Mitchel. “Ik kon nog geen spijker in de muur slaan. Nu monteer ik kozijnen, hang ik deuren in en plaats hele aanbouwen. Wanneer je bereid bent om te leren dan staat iedereen in het bedrijf te springen om je te helpen. Niet alleen de monteurs, maar ook de bazen werken hier mee.”

Lees verder onder de foto

Comatherm
Deuren in de showroom Foto: Comatherm

Lopende computer

Bonny is naast monteur de manus-van-alles bij Comatherm. “Ik ben uitvoerder, meet in, sta in de verkoop en kijk mee met de planningen”, zegt hij. “Ze noemen mijn vader hier de lopende computer”, zegt Mitchel. “Die man weet echt alles.” Bonny vult aan: “Dat mag ook onderhand wel. Over een paar maanden ga ik met pensioen.” Mitchel: “Dan ga je parttime werken bedoel je.”

Het gat moet dicht

Comatherm levert vooral aan particulieren. Dat wil zeggen dat ze dagelijks bij mensen thuiskomen. Bonny: “We werken in de privésfeer van onze klanten. Dat betekent dat we voorzichtig en respectvol omgaan met iemands eigendommen. We laten alles netjes achter en als wij weg gaan dan is het gat altijd dicht. Ook al is het ver na vijven.”

“Mensen vinden het prettig als we er zijn”, gaat hij verder. Soms worden er hele rijsttafels voor ons klaargemaakt. Mensen vertrouwen in ons en wij voelen ons welkom. Mooi is dat.”

Kom solliciteren

Wil je solliciteren bij Comatherm? Leuk! Bel naar 076-5088077 en vraag naar Roger of René om een afspraak te maken. Ze hoeven geen cv of motivatiebrief te zien. Laat gewoon jezelf zien en kom langs voor een sollicitatie. Dan weet je meteen of jullie matchen!

Comatherm

5,0
(16)

Ecustraat 1, 4879NP Etten-Leur

Nu gesloten

Meer informatie

Comatherm

5,0
(16)

Ecustraat 1, 4879NP Etten-Leur

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Werken

Ga naar “Vacature! indebuurt zoekt een tekstverwerker/eindredacteur”

Vacature! indebuurt zoekt een tekstverwerker/eindredacteur

Ga naar “Werk! indebuurt zoekt een online redacteur voor verschillende steden”

Werk! indebuurt zoekt een online redacteur voor verschillende steden

Ga naar “5 x deze vacatures zijn te leuk om niet op te solliciteren”

5 x deze vacatures zijn te leuk om niet op te solliciteren

fiets fietser station

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Edet toiletpapier van € 7,49 voor € 3,99”

Edet toiletpapier van € 7,49 voor € 3,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99”

JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Katoenen shopper € 9,99”

Katoenen shopper € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “AH Toiletpapier 4-laags 16 rollen van € 17,18 voor € 12,99”

AH Toiletpapier 4-laags 16 rollen van € 17,18 voor € 12,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023

Agenda

Ga naar “Dweilbandfestival in de Stoelemat”

Dweilbandfestival in de Stoelemat

 • De Stoelemat
 • 19 februari 2023
dweilbandfestival
Ga naar “Wagetjes Kijke”

Wagetjes Kijke

 • 15 februari 2023
Wagetjes Kijke wagetjes kijke wagentjes kijken bergen op zoom vastenavend konterscherp 2020 optocht
Ga naar “Tusse de Schuifdeure in de Stoelemat”

Tusse de Schuifdeure in de Stoelemat

 • De Stoelemat
 • 11 februari 2023
vastenavend schuifdeure Tusse de Schuifdeure
Ga naar “Kermis”

Kermis

 • Van 7 apr t/m 16 apr
kermis boulevard attractiekermis boulevard attractie
Ga naar “Intocht”

Intocht

 • 18 februari 2023
intocht vastenavend 2020