Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rowan (18) van Computerhulp-BoZ is scholier en ondernemer: ‘Het is goed te combineren’

Door Joost Verdult 16 november 2019

Met een leeftijd van 18 jaar slaan veel jongeren officieel hun vleugels uit. Ze mogen opeens stemmen, alcohol drinken en zonder begeleiding met de auto naar het buitenland (als je je rijbewijs hebt tenminste). Hoewel dit voor Rowan Aartsen (18) net zo goed kan gelden, heeft hij iets dat leeftijdsgenoten waarschijnlijk niet hebben: een eigen bedrijf. Met Computerhulp-BoZ zorgt hij dat de slome of geïnfecteerde apparaten weer lopen als een tierelier. 

Tijdens de zomervakantie van afgelopen jaar zag Rowan het licht. Waarom niks doen, als hij zijn tijd ook nuttiger kon besteden (en meteen wat kon bijverdienen)? De prille plannen werden aan het einde van de zomervakantie omgezet naar keiharde daden. “In augustus heb ik Computerhulp-BoZ ingeschreven bij de Kamer van Koophandel”, zegt de jonge ondernemer. “In de zomervakantie heb ik een ondernemersplan gemaakt en ben ik alles gaan voorbereiden. Zo wist ik na de inschrijving precies waar ik aan toe was.”

Combineren van werk en school

Ondernemen slokt al veel tijd op wanneer je niet op school zit, hoe combineert Rowan zijn schoolwerk met zijn eigen bedrijf? “Mijn werk is goed te combineren met school, omdat ik op mijn eigen website zelf aangeef wanneer ik beschikbaar ben”, gaat hij verder. “Daardoor kom ik zowel aan mijn huiswerk als mijn eigen bedrijf toe.”

De helpende hand bieden

Loop je vast en weet je het even écht niet meer? Zolang het computergerelateerd is, helpt Rowan je. Het zijn vooral senioren die hij te hulp schiet. “Dit komt denk ik omdat de ontwikkeling in de digitale wereld heel snel gaat”, vertelt de 18-jarige ondernemer en scholier. “Daardoor kan het voorkomen dat ze het tempo van de ontwikkelingen niet meer bij kunnen houden. Ook kan het zijn dat ze simpelweg niet geïnteresseerd zijn in digitale apparaten. Toch merk ik dat er veel senioren zijn die maar al te graag iets willen bijleren.”

(Tekst gaat verder onder de Facebookpost)

Jong geleerd is voor oud gedaan

Rowan mag dan wel net officieel volwassen zijn en voornamelijk ouderen helpen: de jongvolwassene heeft al redelijk wat ervaring. “Ik heb altijd al veel interesse gehad in digitale apparaten en ben er elke dag wel mee bezig”, vertelt hij. “Ook leer ik bij bijna iedere klant wel weer iets nieuws, waardoor ik mijn kennis steeds verder uitbreid.”

‘Bij bijna iedere klant leer ik wel weer iets nieuws’

Ondernemen gaat niet altijd zoals je denkt dat het gaat. Hoe dat bij Rowan ging? “Wat ik heb onderschat, is de hoeveelheid werk. Maar wel in positieve zin”, geeft hij aan. “Mijn plan was destijds om naast mijn baantje in de horeca een uurtje of twee per week voor Computerhulp-BoZ te werken. De tijd die in mijn eigen zaak ging zitten, bleken meer uren te worden dan gedacht.”

Het gevoel van voldoening

Als je 18 jaar bent, heb je nog een heel leven voor je. Met welke doel is Rowan zijn eigen bedrijf begonnen? “Vooral het mensen op weg helpen vind ik leuk”, zegt hij. “Zo heb ik voor een van mijn eerste klanten foto’s op hun tablet teruggevonden waarvan ze dachten dat deze verwijderd waren. Dat geeft een goed gevoel.”

Hard werken loont

Dat het helpen loont, blijkt wel uit zijn eerste grote doelstelling die hij voor zichzelf bepaald heeft: het kopen van een eigen auto. “Daardoor kan ik ook mensen buiten Bergen op Zoom helpen”, zegt de jongeman met zijn eigen bedrijf. “Mijn volgende grote doelstelling is om nog meer klanten te bereiken om die te helpen. Ik wil me volledig kunnen focussen op Computerhulp-BoZ.”


Meer over Computerhulp-BoZ ontdekken?

Computerhulp-BoZ dienstverlening

Bekijk meer:dienstverlening

Lees meer:

hippezaken

Kim van HippeZaken: ‘Wie weet komt er ooit een eigen sieradenmerk’

Ben je op zoek naar een cadeautje, maar wil je niet wéér naar een van de ketens in het centrum gaan?...
Vincentius Bergen op Zoom

Vincentius: de meest verborgen goudmijn van Bergen op Zoom

Van bankstellen tot jassen en pannen tot schilderijen: Vincentius in Bergen op Zoom is een goudmijn ...
brouwerij Sterck

De drie musketiers van de Bergse Brouwerij Sterck maken bier weer speciaal

Bergenaren zijn trots op hun stad. Met trofeeën als het Markiezenhof en de Gevangenpoort is dat ook ...

adv.