Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vergaderen in de cel: koop jij het oude politiebureau?

Door Joost Verdult 6 augustus 2019

Heb je nog nooit in de cel gezeten? Dat lukt binnenkort makkelijker dan je denkt, zonder iets te stelen of een ruit in te gooien. Het oude politiebureau staat namelijk te koop. Voor zo’n 2,1 miljoen euro is het bedrijfspand van jou. Vergader in de cel met de garantie dat je aan het einde van de dag naar huis mag. Naast een flinke zak met geld, moet je ook je hersenen laten kraken. Want alleen met een goed idee, werk jij binnenkort in een cel.

Het gebouw met een bijzonder verhaal is in 1990 neergezet in de Jacob Obrechtlaan. Het oude politiebureau dat te koop staat, kan je invullen op de manier hoe jij dat graag wilt. Toch ben je er dan nog niet. De 5000 m2 aan gestapelde stenen met cement moet volgens de verkoper een ‘onderscheidend en vernieuwend concept’ krijgen. Daarnaast moet je idee én de uitvoering passen bij de directe omgeving.

Politiebureau te koop: iets voor jou?

Zie jij het wel zitten om het oude politiebureau dat te koop staat onder jouw bezittingen te tellen? Gemeentewoordvoerder Erwin Stander liet aan de BN DeStem weten dat er een aantal geïnteresseerden zijn die een eigen cellencomplex wel zien zitten. Is dat bij jou het geval? Bekijk dan even de foto’s en neem contact met de verkoper op. Wel is het goed om te weten dat het bestemmingsplan van het oude politiebureau dat te koop staat, onder de categorie ‘kantoren met een maatschappelijk functie’ valt.

Het nieuwe politiebureau is bijna klaar. Foto: Jurgen Kwisthout

Wisseling van de wacht

Het oude politiebureau in de Jacob Obrechtlaan staat te koop omdat er een paar meter verderop in de Zuid-Oostsingel een splinternieuw gebouw uit de grond herrezen is. Naast het bolwerk van de Bergse politie, wordt het nieuwe kantoor ook de uitvalsbasis van de meldkamer. Wanneer je in Zeeland of Midden- en West-Brabant 112 belt, krijg je een medewerker van de meldkamer in Bergen op Zoom aan de lijn. Al hopen we natuurlijk dat dat helemaal niet nodig is.

Lees meer:

politiebureau

Zo ziet straks het nieuwe Bergse politiebureau er uit

Bergen op Zoom krijgt een nieuw politiebureau aan de Zuid-Oostsingel, naast het spoor. Benieuwd hoe ...
varen bergen op zoom boetes politie handhaving boot varen binnenschelde

Oppassen! De politie houdt snelheidsduivels op de Binnenschelde in de gaten

Rechts heeft voorrang, te hard rijden in de bebouwde kom mag niet en door rood rijden is verboden. H...
politie

Stel, je belt 112. Hoe snel is de politie in Bergen op Zoom dan bij je?

Stel, er is iets heel erg mis en je hebt de politie nodig. Nu meteen. Je belt 112 en dan... tja, hoe...

adv.