Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wout opent De Bierwinkel Man: ‘Het idee begon op een zomerse dag met een biertje in de tuin’

Door Emilie Klasen 6 oktober 2020

Loop je door het Vierkantje, dan kom je in de Kortemeestraat een nieuwe winkel tegen: De Bierwinkel Man. Onlangs opende eigenaar Wout van der Pas de deuren van de bierzaak. Een plek waar echte bierliefhebbers hun hart ophalen. In dit Bergs bierparadijs vind je maar liefst 200 (!) soorten (speciaal)biertjes.

Zo zit je op een zonnige dag met een biertje in je hand te fantaseren over een eigen bierwinkel en zo open je vier maanden later daadwerkelijk je eigen zaak vol speciaalbiertjes. Dat is het verhaal van Wout van der Pas, eigenaar van De Bierwinkel Man, in een notendop. Het is rap gegaan voor de jonge ondernemer. “Het idee begon met een biertje in de tuin, vervolgens ben ik het plan meer gaan uitwerken. Ik ben echt from scratch begonnen, maar alle stukjes vielen mijn kant op.” Ook heeft Wout veel hulp gehad. “Goede vrienden van mij uit Hilversum hebben een biercafé en hebben in de coronaperiode een speciaalbierwinkel geopend. Zij hebben mij veel tips and tricks gegeven.”

Openen in coronatijd

Hoe is dat, een winkel openen in coronatijd? “Ja, dat is ontzettend spannend. Maar dat had ik het ook gevonden als er geen problemen in de wereld waren. Wie weet is dit juist wel het goede moment voor het openen van een eigen winkel.” Een grootse opening, dat zat er helaas niet in. Toch wisten Bergenaren de winkel afgelopen weekend al meteen te vinden. “Door de huidige maatregelen mogen er vier mensen in de winkel. Ondanks het slechte weer zaterdag bleven mensen gewoon buiten wachten. De opkomst was te gek!”

Tekst loopt door onder de foto’s

Foto: Jurgen Kwisthout
Foto: Jurgen Kwisthout
Foto: Jurgen Kwisthout
Foto: Jurgen Kwisthout
Foto: Jurgen Kwisthout

Van Hilversum naar Bergen op Zoom

Je hoeft hier niet geboren te zijn om hier vandaan te willen komen. De bekende zin, bedacht door dichter Bert Bevers, gaat ook op voor Wout. Zo komt hij eigenlijk uit Hilversum. “Mijn vriendin is hier geboren en getogen. Dus na jaren af en aan rijden, hebben we besloten om hier verder te gaan.” Wout, die hiervoor werkte als accountmanager bij Social Deal en daarvoor twaalf jaar bij The Sting, heeft zin in dit nieuwe avontuur.

Lievelingsbier

Speciaalbier, craftbier en cider: in de zaak in het Vierkantje vind je zo’n 200 soorten bier. Genoeg keuze dus! Nu zijn wij natuurlijk wel benieuwd: wat is Wout zijn lievelingsbiertje? “Ik heb niet één favoriet, maar van IPA gaat mijn hart wel sneller kloppen. Al moet ik zeggen dat geen één biertje mij slecht smaakt”, geeft hij lachend aan. Van dinsdag tot en met zaterdag kan je een lekkere versnapering kopen bij De Bierwinkel Man. “Komende tijd ga ik even experimenteren met de openingstijden. Nu wil ik in ieder geval van 10.00 tot 19.00 uur open zijn, zodat mensen ook na hun werk nog langs kunnen komen.”


Meer over De Bierwinkel Man ontdekken?

De Bierwinkel Man winkelen

Kortemeestraat 26, Bergen op Zoom

Bekijk meer:winkelen

Lees ook:

Bierliefhebbers opgelet! Er komt een nieuwe zaak in het Vierkantje

Houd je wel van een goed biertje (of twee)? Pak je agenda er dan maar bij. Want 3 oktober opent er e...

Doe maar een biertje! 8 x Bergse cafés die niet meer bestaan

Ach, het café waar je vroeger aan de bar hing, of waar je vader of zelfs opa een pilsje kwam drinken...
lenteweer help de horeca bergen op zoom speciaalbiertjes in bergen op zoom

Speciaalbiertjes drinken in Bergen op Zoom? Hier moet je zijn!

We begrijpen het goed als je weer aan het aftellen bent naar het weekend. Hebben jij en je vrienden ...
  • Wil jij een 'Nieuw in Bergen op Zoom' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Bergen op Zoom.

adv.