Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Isabelle en Nicolette van Lotje: ‘De winkel geeft energie en de reacties zijn zo leuk’

Door Natascha Droste 20 oktober 2017

Elke week gaan we langs een ondernemer. Want ze zijn gewoon heel leuk en hebben altijd veel te vertellen. Dit keer gaan we naar Lotje waar je spullen hebt voor iedere portemonnee. Je kan hier binnenlopen om te winkelen, loungen, ontbijten of te lunchen. Moeder en dochter Isabelle en Nicolette Holster maken er wel een feestje van.

Heerlijk knus zitten Isabelle en Nicolette aan de lange houten tafel middenin de winkel. De tafel ligt vol met armbandjes. De nieuwe collectie van Jozemiek is net binnengekomen en deze maken ze klaar voor de verkoop.

lotje-bergse-plaat

Mensen lopen bij Lotje even binnen

Eigenlijk ging het openen van de winkel heel spontaan. Nicolette: “Ik wilde al heel graag spulletjes verkopen, dus thuis ging het echt van: laten we het gewoon doen! Zo ging in april ons winkeltje Lotje open.” In het Kompas aan de Bergse Plaat is daar dat schattige winkeltje. Nicolette: “In het begin verbaasde het me echt dat mensen hier gewoon even binnenlopen om te kletsen, even een sociaal praatje. Daardoor geeft de winkel ons zoveel energie. De mensen zijn aardig, dat maakt het erg leuk.”

lotje-bergse-plaat

Er is echt van alles

Je kijkt hier je ogen uit, want ze verkopen echt van alles. “Wij houden van veel en vol! Het was zo grappig, gisteren kwamen hier vier ouderen dames binnen die helemaal lyrisch waren over de spullen. Zo verkopen we pillendoosjes, borduurpakketjes, eendjes waarmee je kan lopen. De dames hadden de tijd van hun leven”, lacht Isabelle. Wat je hier nog meer tegenkomt: puur zeep van Mijn Stijl, verse sappen van Frankenfruit, heerlijke geurkaarsen van Yankee Candle, Blond servies en lifestyle, Kletspotten in allerlei varianten, een mooie collectie scheerartikelen voor heren (en dames) van Edwin Jagger en hippe collecties kleding en accessoires.

Workshops en veel lekkers

Isabelle en Nicolette houden van gezelligheid: “Je kunt hier binnenkomen om te winkelen, loungen, ontbijten en lunchen. De boeketten halen we bij de bloemist hiernaast, zodat we elkaar kunnen steunen. We merken echt dat ons netwerk daardoor groter wordt. Zo kwam er laatst een mevrouw binnen die workshops wil geven. Dat mag hier gewoon aan de tafel. Ook gaat een andere klant een cursus invlechten en opsteken geven. We kijken wel eerst of het bij elkaar past, maar het is zo leuk dat het allemaal kan”, vertelt het duo.

lotje-bergse-plaat

Ondernemer uitgelicht

De vorige ondernemer uitgelicht gemist? Lees hier terug hoe Anne spullen verkoopt met een kraakje en een tik.


Meer over Lotje Bergen op Zoom ontdekken?

Lotje Bergen op Zoom cadeauwinkels

Geopend09:00 - 18:00

Vogelaar 35A, Bergen op Zoom

Bekijk meer:cadeauwinkels

Lees ook:

lotje-bergen-op-zoom-2

Wat anders dan een bloemetje: 5 originele cadeaus

Natuurlijk kan je last minute bij de pomp een bloemetje scoren, maar of je daar op Vaderdag een onve...

adv.