Pop-up speeltuin, treintje of bierpongtafel huren? Wim Withagen regelt het voor je

Door Irma van Schaijk 13 juli 2018

Je ken het zo gek niet  bedenken of je vindt het bij Wim en Jacqueline Withagen van Withagen Attractieverhuur. Wil je een treintje in de kleuren van jouw bedrijf, een pop-up speeltuin, een opblaasbare Abraham, een springkussen, suikerspinmachine of een bierpongtafel? Geen enkel probleem.

Als we Wim bellen, staat hij net op het punt om naar België te gaan, om daar met een treintje op een festival te rijden. Druk, in deze zomerperiode, dat snappen we wel. “Het is bij ons eigenlijk altijd druk”, lacht Wim. “We hebben ook al boekingen staan voor december, want we hebben ook allerlei producten speciaal op kerst gericht. En natuurlijk de Tuimeltuin.”

Pop-up

De Tuimeltuin, daar hebben we nog nooit van gehoord. “Dat is een pop-up speeltuin”, legt Wim uit. “Die zetten we neer in een sporthal, en dan staan we daar een paar dagen om kinderen een topdag te geven.” Wim en zijn vrouw Jacqueline komen eigenlijk uit de groente- en fruithandel. Zo’n twaalf jaar geleden kochten zij hun eerste attractie. “Een stormbaan”, weet Wim nog. “Best een investering in die tijd, en banken stonden niet echt te springen om dit soort attributen te financieren. Maar het liep goed en we konden steeds meer uitbreiden. Vijf jaar geleden zijn we gestopt met groente en fruit en helemaal overgestapt op attractieverhuur.”

wim withagen

Afspraak is afspraak

Het lijkt een feestelijke business, maar het is vooral hard werken, zegt Wim. “Iedereen die ons ziet, denkt: ‘leuk, gezellig, alsmaar feesten’. Maar als een evenement begint, zijn wij er al om 8.00 uur. Ook als het in Groningen is. En als alles afgelopen is, moeten wij nog afbouwen, opruimen en weer naar huis rijden.” Het is ook serieus werk: “Attractieverhuur heeft een beetje een ‘cowboy-image’. Maar bij ons is afspraak ook altijd afspraak. We zijn op tijd, zorgen dat alles netjes geregeld is.”

Dennis Weening

Hij heeft al heel wat meegemaakt in de afgelopen jaren. “Onze stormbaan is eens bij Zapplive op tv geweest. Dennis Weening, toen presentator van Wipe Out, is er toen nog op geweest. En onze trein reed tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas in Maassluis.” Ook de dochter van het echtpaar Withagen draagt haar steentje bij. “Zij is 15 en maakt de meest prachtige dingen van ballonnen”, zegt Wim trots. “Feestbogen, maar ook kerstmannen of paashazen.”

Ontploft

De springkussen-business kwam onlangs minder positief in het nieuws. Een meisje in Engeland overleed, nadat een springkussen ontplofte. “Dat was geen springkussen zoals wij het verhuren”, zegt Wim. “Het was een volledig gesealde trampoline. Door de hoge temperaturen in de volle zon werd de druk in deze attractie te hoog en dat leidde tot een ontploffing. Bij onze springkussens blaast een blower continu lucht in het springkussen om deze op druk tehouden. Lucht kan door de naden ontsnappen, zodat er nooit een overdruk kan ontstaan. Bij ons kan er dus nooit zo’n ongeluk gebeuren. Veiligheid staat bij ons bedrijf sowieso altijd voorop.”

babouche

Jacques en Sophie kijken terug op 30 jaar Babouche: ‘In joggingbroek zul je ons niet zien’

Voor je dagelijkse kloffie moet je niet bij Babouche zijn. Wel voor een mooi pak, een feestjurk, bed...
bijou brigitte sonja jonkers

Sonja Jonkers van Bijou Brigitte: ‘Shop meer in Bergen op Zoom!’

Dertien jaar bestaat Bijou Brigitte in Bergen op Zoom, 13 jaar staat Sonja Jonkers in de winkel. "We...