Willeke houdt van haar werk bij Kolder: ‘Het is zo mooi als je een pareltje vindt’

Door Natascha Droste 8 februari 2019

Als je ergens uren kan snuffelen is het wel bij Kolder. Sinds drieënhalf jaar is Willeke Matthijs eigenaresse van de verkleedwinkel in de Steenbergsestraat. De reden dat ze in dit avontuur is gestapt: “Van huis uit ben ik gewend om spullen te hergebruiken en op zoek te gaan naar pareltjes.”

De winkel ademt Vastenavend én de outfits, die liggen overal. Dus goed zoeken is een must. Maar vind je eenmaal dat pareltje, dan kan je dag niet meer stuk! Vooral met Vastenavend is dat voor eigenaresse Willeke pas echt genieten: “Iedereen zoekt op z’n eigen manier. Soms help ik mensen om iets te vinden, maar een andere keer komen ze met iets naar de kassa waarmee ze dolblij zijn.”

De grote zoektocht

De vraag naar vastenavendoutfits start zodra oud en nieuw voorbij is. “Mensen gaan dan nadenken over optredens die ze tijdens Vastenavend doen en op zoek naar een passende outfit. Vaak iets wat ze met een hele groep kunnen dragen, dezelfde hoedjes of jassen”, zegt Willeke. Dan begint de grote zoektocht. Gelukkig kan Willeke haar vraag op tijd bij de groothandel uitzetten. Zij sorteren alles voor en leveren het dan weer aan. “Dan kan ik in grote aantallen dezelfde spullen verkopen.”

Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Ander slag volk

Dat eigen ondernemen bevalt haar goed. “Je hebt je eigen tijd en vrijheid, en kan het indelen zoals je het zelf wilt. In deze periode is het ontzettend druk bij Kolder en mag ik heel veel Bergenaren aankleden. Terwijl ik in de rustige zomermaanden juist meer in de grotere steden verkoop. Op creatieve markten en festivals als Breda Barst en Metropolis Rotterdam.” Haar hele auto is volgeladen met kleding van Kolder, wat ze daar in een kraampje kan verkopen. “Je ziet weer een heel ander slag volk en dat is gewoon heel leuk!”

Een zwak voor

Als je dan hele dagen tussen de deze te gekke outfits staat, moet er haast wel een favoriet zijn? “Ik heb een zwak voor dode dieren”, zegt Willeke. Haar huis ligt vol kleedjes en decoratie. “Veel mensen zijn tegen bont, terwijl ik het juist zonde vind als je mooie stukken van dertig jaar oud weggooit en verruild voor goedkope meuk.” En aangezien Willeke het eerst ziet wat er aan nieuwe items bij Kolder binnenkomt, pakt ze die pareltjes er mooi tussenuit!


Meer over Kolder ontdekken?

Kolder kledingwinkels

Nu open10:00 - 17:00

Steenbergsestraat 28A, Bergen op Zoom

Bekijk meer:kledingwinkels

Lees ook:

sign masters

Vanuit de hele Benelux is er vraag naar Michels werk: ‘We komen op de gekste plekken’

Wat zo leuk is, wij van indebuurt lopen bijna dagelijks langs Sign Masters aan de Molenstraat. Maar ...
mitch bootcamp

Mitch geeft door weer en wind bootcamps: ‘Dat is goed voor je lichaam’

Op de bank onder een dekentje kruipen terwijl het buiten sneeuwt. Heerlijk met deze dagen! Toch ware...

adv.