Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dennis beloont de bikkels in de zorg met cheesecake: ‘Ze verdienen waardering’

Door Joost Verdult 19 maart 2020
Met cheesecake hulpverleners in de zorg een steuntje in de rug geven. In tijden dat er veel gevraagd wordt van personeel in de medische sector, beloont Dennis Blom van Tjeezecups de bikkels van onze samenleving daarom met taart.

Personeel van het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom en supermarktmedewerkers die de lege schappen van de hamstergekte moeten aanvullen: verschillende mensen zetten zich extra hard in om het coronavirus te overwinnen. Voor Dennis van het taartenbedrijf Tjeezecups was dat de reden om iets voor deze helden terug te doen.

Waardering zorgpersoneel

Dennis weet over wat voor situatie hij praat. Doordat hij zelf in de zorg werkt, maakt hij de hectiek van de afgelopen tijd van dichtbij mee. “De cheesecakes zijn voor de personeelsleden die overuren draaien”, geeft hij aan. “Maar ook omdat ze niet altijd de waardering krijgen die ze verdienen. Naast mensen in de zorg, staan er nog veel meer instanties op mijn lijst om te benaderen. Ik wil dat mensen meekrijgen door wat voor zware periode het zorgpersoneel gaat.”

‘Ik wil dat mensen meekrijgen door wat voor zware periode het zorgpersoneel gaat’

Blijven bakken

Dennis van Tjeezecups wil nog een stap verder gaan om ervoor te zorgen dat hij taarten kan blijven bakken. “Ik ben zelfs mensen aan het oproepen om cheesecakes bij mij te kopen, zodat ik met het verdiende geld door kan blijven gaan met dat wat ik nu doen”, vertelt hij. “Er zijn ook al mensen die een donatie hebben gedaan in de vorm van een symbolisch bedrag.”

(Tekst loopt verder onder Facebookpost)

Steunen van het zorgpersoneel

De reden van de taartenbakker is duidelijk: hij wil met zijn smaakvolle actie bewustwording creëren bij het grote publiek. “Op deze manier hoop ik dat mensen de ernst van de situatie inzien”, gaat hij verder. “We moeten meer waardering geven aan het zorgpersoneel, maar ook de mensen in de andere sectoren die nu hard werken.”

Verpleegkundige in opleiding

Na 12,5 jaar militair te zijn geweest, heeft Dennis ongeveer twee maanden geleden de overstap gemaakt naar GGZWNB. “Momenteel ben ik medewerker in opleiding”, vertelt hij. “Na mijn studie hoop ik verpleegkundige te worden binnen de ggz. Ik werk zelf ook in de zorg, dus in mijn vrije uurtjes zet ik dit door.”


Meer over Tjeezecups ontdekken?

Tjeezecups restaurants en horeca

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees meer:

bergen op zoom corona centrum hoogstraat fort lourdeskerk uitzicht peperbus centrum

Bergen op Zoom en corona: de grootste veranderingen op een rij

De cafés blijven dicht, de restaurants zijn op slot en de sportscholen verboden terrein. De gevolgen...
Bergse ondernemers wegwijsborden grote markt lantaarnpaal wit-rode sticker wandelroute

Scholen, horeca, kinderopvang en sportclubs in Bergen op Zoom gaan dicht

Bergen op Zoom gaat steeds meer op slot. In de hoop de verspreiding van het coronavirus tegen te gaa...
bergen op zoom van rossems maarten rossem

Lekker binnen: 5 x tips om dit weekend door te brengen in tijden van sociale onthouding

Je hebt het vast overal gelezen: aan alle Brabanders - dus ook de inwoners van Bergen op Zoom - word...

adv.