Pim en Lisanne over springkussendorp De Karmel

Door Natascha Droste 4 januari 2019

Dit is alweer de achtste editie van het springkussendorp in De Karmel. Met een nieuwe stormbaan van 50 meter lang is er nog meer plezier voor kinderen die hier de hele kerstvakantie kunnen spelen. Wij kletsen met eigenaren Pim en Lisanne Felius.

Hun eigen zoontje Jari van vijf loopt enthousiast in het rond: “Morgen is hier zijn allereerste kinderfeestje”, zegt Lisanne. En met zijn vriendjes van dezelfde leeftijd is dat dolle pret!

Zo is het ontstaan

De afgelopen weken hebben zo’n duizend kids zich vermaakt in het springkussendorp. “We doen dit met Kerst, in mei en in de zomer. Het is eigenlijk ontstaan doordat we op zoek waren naar invulling voor de zomerperiode, als verenigingen vakantie hebben. Ik kwam in contact met Frank van der Vorst die springkussens verhuurd en hij zocht een plek voor de zomer, dus dat was perfect”, zegt Pim.

de karmel bergen op zoom springkussendorp
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Gigantische springkussens

Met een zaal van tweeduizend vierkante meter kunnen ze hier veel springkussens kwijt. Pim: “Het is een soort kermis. Het springkussendorp staat er twee weken en in een dag is het weer opgeruimd.” Dat terwijl de springkussens zo gigantisch zijn. “Mijn buurman zei laatst: zo’n springkussen past ook wel in mijn tuin. Maar je vergist je echt hoe groot die zijn. Doordat deze zaal zo’n grote oppervlakte heeft, valt dat niet zo op.”

de karmel bergen op zoom springkussendorp
Dit is de stormbaan van 50 meter lang. Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Eén team een taak

Maar zaterdag is alweer de allerlaatste dag voor het springkussendorp. “Daarna is deze zaal weer in gebruik van verengingen”, zegt Pim. De zaal wordt onder andere gebruikt voor atletiek, volleybal, badminton, en door ’t Rijks en de sport BSO. “Afgelopen zomer hebben we een nieuwe vloer aangeschaft en nu kun je hier zelfs polsstokhoogspringen, op spikes sprinten en speerwerpen in het werpnet.” Waar Pim zorgt dat de zaal goed vol zit, houdt Lisanne zich bezig met het horecagedeelte en personeel. Lisanne: “Nu zien we elkaar tenminste vaak: één team, één taak!”

Sportcentrum De Karmel sportcentra

Nu open18:30 - 00:00

Karmel 4, Bergen op Zoom

Bekijk meer:sportcentra

Lees ook:

Brouwerij merck

Het is bekend: dit is de nieuwe locatie van Brouwerij Merck

We meldden vorige maand al dat er een brouwerij in de Bergse binnenstad komt. Nu weten we al iets me...
markiezenhof

Let op: het Markiezenhof gaat een tijdje dicht

Het Markiezenhof in Bergen op Zoom gaat eind deze maand ruim twee weken dicht voor een interne verbo...

adv.