Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hoe fitgirl Kim van MMA Schouteren jou aan een killerbody helpt

Door Joost Verdult 6 september 2019

Wil je werken aan een killerbody of zoek je een manier om je energie kwijt te raken? Spreek dan maar met Kim Schouteren-Groen (32) van MMA Schouteren af. Ze geeft op de sporthal aan de Bergse Plaat onder andere les in Obstacle Course Racing (OCR) en functionele power- en krachttraining. Mag het nog wat extremer? Dan leert haar man je boksen. Sinds een aantal jaar doet het fitcouple er alles aan om jou net zo afgetraind te krijgen als de ondernemers zelf zijn. 

Dat het leven van Kim in het teken van sport staat mag duidelijk zijn. Je moet ook wel, met een eigen sportschool. Maar dat betekent niet dat ze in haar vrije tijd op de bank ploft met een zak chips of een fles cola. “We zijn zes dagen geopend met MMA Schouteren. Tussen 12.00 en 16.00 uur zijn we meestal vrij. Die tijd gebruiken we om boodschappen te doen of om zelf te trainen”, geeft de sportvrouw aan. “Dan ga ik bijvoorbeeld nog een rondje hardlopen.”

MMA Schouteren is beulen met een doel

Of het nu voor werk is of in haar vrije tijd, Kim leeft voor sport. “Als het je passie is, zie je het niet als werk”, legt ze uit. “Als ik daarnaast zie dat ik andere mensen blij kan maken, dan is mijn dag helemaal goed. Het is mooi om mijn energie erin te steken en de sportievelingen enthousiast te maken. Daar moet ik wel wat voor laten, al heb ik dat er graag voor over. Uitgaan is bijvoorbeeld lastig voor mij, zeker wanneer ik aan OCR-wedstrijden meedoe.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

sportschool boxen boxschool Kim van MMA Schouteren
Naast cardio is krachttraining een belangrijk onderdeel in de lessen van Kim. Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Niet kapot te krijgen

Waar sommigen al moe worden bij het denken aan een marathon, pakt Kim het nog een tikkeltje extremer aan. Ze liep twee keer een marathon, maar dan met hindernissen. En inderdaad, dat is een dikke 42 kilometer. “Wanneer ik met een normale marathon meedoe, zou ik dat waarschijnlijk zelfs saai vinden”, grapt ze. “Met een OCR-marathon klim je in touwen en kruip je door de modder. Je piekt een aantal keer in je kracht. Mijn volgende doel? Er zijn ook Europese en wereldkampioenschappen op het gebied Obstacle Runs. In de toekomst wil ik mijzelf daarvoor kwalificeren.”

Uurtje stukgaan

Kies je voor een les bij Kim van MMA Schouteren? Dan kan je rekenen op een uurtje kapotgaan. Er zijn verschillende lessen die de fitgirl in de sportschool van haar en haar man geeft. “Bij High Intensity Interval Training (HIIT) en de Cardio Circuit Training draait het om korte explosieve cardio-oefeningen. Bij de FightFit beoefen je verschillende soorten sport en oefeningen. Hierdoor train je veel verschillende soorten spieren die je anders misschien niet zou trainen. Zo werken we aan je conditie, uithoudingsvermogen, kracht, maar ook gewichtheffen, olympisch liften en gymnastics. Zie het als een oefening met algemene fitheid in combinatie met krachttraining. Bij OCR gaat het weer om klimmen en klauteren.”

Chocolade en wijn vermijden

Fit zijn en snoepen, dat rijmt helaas niet helemaal. Op het niveau dat Kim sport, kan ze niet alles eten en drinken wat ze maar wil. “Vorig jaar september en afgelopen maart heb ik de OCR-marathon gelopen. In de periode daarvoor drink ik geen alcohol, eet ik geen chips en snoep ik niet”, geeft ze aan. “Daarnaast ben ik vegan, ik eet helemaal geen dierlijke producten. Dus ook geen vis, boter of kaas. Mijn eiwitten haal ik uit tofu of bonen. Ik heb zelfs het idee dat ik nu sterker en fitter ben dan eerst. Zo heb ik nooit meer een after dinner dip.” Hoewel snoep of een schaaltje chips eigenlijk niet mag, kan Kim het af en toe tóch niet laten. “Soms pak ik wel een snoepje hoor, ik ben ook maar een mens. Maar als ik train voor een belangrijke wedstrijd neem ik echt helemaal niets.”

Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
De boksring. Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Een trainingsruimte van de sportschool. Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Meer over MMA Schouteren ontdekken?

MMA Schouteren sportscholen

Geopend09:00 - 12:00 |16:00 - 22:00

De Boulevard Noord 10, Bergen op Zoom

Bekijk meer:sportscholen

Lees meer:

Pebbulz

Denise van Pebbulz: ‘Ik hoop dat mensen door mij minder plastic gebruiken’

Het is bijzonder om te zien hoe anderhalve week vakantie in Denemarken het leven van Denise Spaan (4...
CCSaddlesolutions paarden zadel opmeten

Cindy helpt je in het zadel: ‘Als ruiter wil je dat je paard pijnloos beweegt’

Of het nu letterlijk of spreekwoordelijk is: we vinden het allemaal fijn om stevig in het zadel te z...
Suzy Deurinck Paardengedrag & Welzijn paarden weiland paard dieren wei

Suzy is een expert in paardengedrag: ‘Ik ben niet de baas over het paard omdat ik een mens ben’

Bij honden is het de normaalste zaak van de wereld om ze te belonen bij goed gedrag, in plaats van e...

adv.