Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Last van stress? Kom dan naar het inloopuurtje van deze stresscoach

Door Irma van Schaijk 19 april 2019

In haar vorige baan liep de stress bij Patricia Fokkens weleens hoog op. “Het ging om doelen bereiken, targets halen. Niet om mensen”, vertelt ze. “Ik zag mensen omvallen en werd daar heel ongelukkig van.” Dus nam ze een rigoureus besluit: ze zegde haar baan op en werd online stress- en burn out coach.

Voor zichzelf gaan werken vond ze best spannend. “Er zijn nog steeds dingen waar ik af en toe tegenaan loop. Ik ben hier dag en nacht mee bezig: zelfs ’s nachts maak ik in mijn hoofd nog vaak lijstjes met wat ik moet doen. De balans is soms moeilijk te vinden, dan moet ik naar mijn eigen lessen luisteren en een stapje terug doen. Practice what you preach. Maar het is heerlijk om vrij en creatief te zijn en mensen echt te kunnen helpen. Ik heb er geen moment spijt van gehad.”

Wereldverbeteraar

Stress en burn-outs komen in deze tijd heel vaak voor. Met een online training leert Patricia je daarmee om te gaan. “Online, via de mail. Als je gesprekken met iemand hebt, ben je toch bezig met: ‘wat vindt die ander van mij’, en geef je misschien eerder een sociaal wenselijk antwoord. Als iets anoniem is, kun je meer zeggen en kom je eerder tot een oplossing.” In vijf dagen ga je intensief aan de slag. “Er is altijd wel een manier om je leven te veranderen, of het nu om werk of privé gaat”, zegt ze. “Een manier om gelukkiger te worden. En daar wil ik graag mee helpen. Er zit nu eenmaal een kleine wereldverbeteraar in mij.”

Werk en privé

Ga je online naar een coach zoeken, dan word je overstelpt met informatie. Hoe kies je daar nou degene uit die jou kan helpen? “Er is enorm veel informatie”, weet Patricia. “Daarom hou ik iedere woensdag een inloop-uurtje bij Inspire Coffee. Zo kunnen mensen mij gewoon aanspreken, vragen stellen en leren kennen. Ik kan natuurlijk geen grote problemen oplossen bij een kopje koffie, Was het maar waar! Maar ik kan wel tips geven, of uitleggen hoe ik werk. Een burn-out komt bijna nooit alleen door een werksituatie, meestal speelt er dan ook wel iets in het privé-leven. De oplossing zit in jezelf, maar soms heb je iemand nodig om samen tot de kern te komen.”

Jouw onderneming

Ben jij ook ondernemer en wil je ons graag vertellen over jouw bedrijf? Laat het ons weten en misschien sta jij dan binnenkort op onze site!

Lees ook:

dit is vinz

Wij stellen je voor: dit is vinz

Vincent Verwoert ontwierp al heel wat logo's, huisstijlen, brochures, websites en nog veel meer voor...
inspirerende vrouwen

Power to the ladies: 9 x superinspirerende vrouwen uit Bergen op Zoom

Vandaag is het Internationale Vrouwendag. En laten er in Bergen op Zoom nou nét heel veel toffe, ins...

Meer over De online stresscoach ontdekken?

De online stresscoach coaches

, Bergen op Zoom

Bekijk meer:coaches

adv.