Kim Stolwerk wilde altijd al iets voor zichzelf: ‘Dit smaakt naar meer’

Aangeboden door MultiVlaai 2 november 2018

Kim Stolwerk (30) droomde altijd van haar eigen hotel. Alles regelen en plannen, dat leek haar wel wat. Dus ging ze na haar studie in de horeca werken. In een sporthal, een restaurant en later bij de Teerkamer. Sinds twee jaar is ze eigenaresse van MultiVlaai en vindt ze dit eigenlijk veel leuker.

Bij sporthal en eetcafé Omganck in Wouw deed Kim het meeste ervaring op. “Hier mocht ik alles doen: de bar, koken, bestellingen, maar ook voetbaltoernooien organiseren.” Hier bloeide ze helemaal op. “Gaven we het handbalteam na een gewonnen wedstrijd een toren bier, dan bleven ze tot 04.00 uur hangen.”

Samen ondernemen

De afgelopen jaren deed Kim op meerdere plekken ervaring op. “Mijn vriend en ik roepen al zo lang dat we iets voor onszelf willen beginnen.” Dus toen MultiVlaai twee jaar geleden op haar pad kwam, zijn ze samen in dit nieuwe avontuur gestapt.” Haar vriend Gerben heeft er nu nog een baan naast, maar in de toekomst willen ze graag samen gaan ondernemen. “Hij wilde altijd een wasstraat, maar sinds kort zit Washin7 in Bergen op Zoom. Dus is -ie net iets te laat.”

Voor jezelf werken

Een eigen onderneming is veel werk. Toch geeft het haar veel rust: “Als ik vandaag geen zin heb om een route te maken voor morgen, sta ik ’s ochtends eerder op.” Maar er komt wel meer bij kijken dan alleen taarten verkopen. “Tot 00.00 uur ’s nachts kunnen mensen online bestellen. Doordeweeks ben ik hier om 06.00 uur om alle bestellingen klaar te zetten. Om 07.00 uur gaat de winkel open en om 08.00 uur gaat de bezorger op pad. Dan moet alles klaarstaan!” Spitsuur is dus echt in de ochtend.

‘We hopen op nog meer winkels erbij’

Blijft groeien

Haar grootste uitdaging is de inkoop. “De strijd om precies genoeg te hebben. Alles ligt hier vers in de winkel, dus alles wat over is kan ik na een dag weggooien.” Maar Kim geniet ervan dat het aantal bestellingen nog steeds groeit. “Iedere week hou ik een lijstje bij met de bestellingen tot vijf jaar terug. Dan kan ik precies de groei zien. Dat moet gewoon elke dag weer méér zijn.” Ook heeft MultiVlaai sinds kort nieuwe afhaalvestigingen in Tholen en kun je bij Shell Deehoeve bestellingen afhalen. “Wij zorgen dat de bestellingen daar om 09.00 uur zijn.”

Gaat dat hotel er komen?

Natuurlijk zijn we nieuwsgierig naar Kims toekomstplannen. “We hopen op nog meer winkels erbij. Dat kan een andere vestiging van MultiVlaai zijn, maar ook iets heel anders. Misschien gaan straks alle koffietenten failliet en kopen wij er één.” En je droom van een eigen hotel? “Nee, het blijft wel altijd iets kleins. Dat bevalt me erg goed.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door MultiVlaai. Meer over MultiVlaai ontdekken?

MultiVlaai bakkers

Nu gesloten07:00 - 16:00

Huijbergsestraat 13, Bergen op Zoom

Bekijk meer:bakkers

Lees ook:

multivlaai-gratis-taart

Lekker makkelijk: laat je taart thuisbezorgen

Werken, sporten, feestjes, je favoriete serie kijken, met vrienden afspreken, je hebt het oh zo druk...
multi-vlaai-bergen-op-zoom

Om je vingers bij af te likken: 5 x de toppers van MultiVlaai

Jammie! Heerlijk gevulde donuts, vlaaien in allerlei smaken en de nieuwe Amerikaanse lijn. Dit moet ...

adv.