Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kees van frituur De Boshut: ‘Wij hebben de dikste friet van Bergen op Zoom’

Door Joost Verdult 13 september 2020

Geen zin om te koken of heb je zin in een traktatie van de frituurpan? Dan heb je in Bergen op Zoom keuze genoeg. Niet alleen in de binnenstad of in de woonwijken is dat zo, zelfs in het Bergse bos kan je lekkere honger gestild worden. Al bijna tien jaar zit frituur De Boshut van Kees en Mieke Oerlemans aan de Balsedreef.

Het ondernemerschap zit in het DNA van Kees. Waar zijn vader in vrijwel iedere friettent van Bergen op Zoom heeft gezeten, zijn Kees en zijn broer ook het horecaleven ingedoken.

Binding met de horeca

Acht jaar geleden nam Kees frituur De Boshut van zijn broer over, die ook eigenaar van ’t Appeltje is. “Mijn broer was te druk met het runnen van twee zaken, dus heb ik de zaak overgenomen”, zegt hij. “Als we iets nodig hebben, kunnen we altijd bij elkaar terecht.”

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Foto: frituur De Boshut
Foto: frituur De Boshut
Foto: frituur De Boshut

Frituurverleden van Kees

Denk maar niet dat frituur De Boshut de eerste zaak van Kees is. Naast de snackbar in het Bergs bos, kan je hem ook kennen van cafetaria het Zonneplein. “Wij zijn niet zo creatief met namen”, verwijst Kees met een lach naar de naamkeuze van de cafetaria aan het Zonneplein. “Het werk in de cafetaria is mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader begon vijftig jaar geleden al met een cafetaria, in bijna heel Bergen op Zoom heeft hij wel gezeten.”

‘Mijn vader begon vijftig jaar geleden al met een cafetaria, in bijna heel Bergen op Zoom heeft hij wel gezeten’

“Cafetaria het Dreefje, Pinokkio (tegenwoordig de Parabool), Sibeliusstraat, ’t Vierde, ’t Vijfde of ’t Zonneplein: hij heeft er allemaal gezeten. In De Boshut maken wij het lekkerste stoofvlees van Bergen op Zoom, die nog steeds met het familierecept van mijn vader gemaakt wordt. Wat het geheim van dat stoofvlees is? Dat ga ik helaas niet vertellen.”

Dikke frieten

Niet alleen het stoofvlees is volgens Kees een ware traktatie, de frieten zijn volgens de eigenaar van De Boshut bijzonder te noemen. “Onze verse friet is dertien millimeter dik”, verklapt hij. “Daarmee is onze friet de dikste van Bergen op Zoom. Naast friet maken wij ook de saté en shaslicks helemaal zelf.” Naast frituurverwennerij vind je bij Kees ook ijskoude traktaties. “In onze ijscorner kunnen we meer dan dertig verschillende soorten softijsjes maken”, vertelt hij. “Van sorbet tot softijs en milkshakes, we hebben het allemaal.”

(Tekst loopt verder onder de foto’s)

Foto: frituur De Boshut
Foto: frituur De Boshut

Dagjesmensen tot campinggasten

Dat het frituurhutje in het bos staat, betekent niet dat Kees hele dagen aan het duimendraaien is. Sterker nog, zijn klantenkring is volgens hem juist breed. “We hebben een gevarieerd publiek”, zegt hij. “Er komen veel dagjesmensen, maar ook bezoekers van het Klimbos. Daarnaast zien we ook campinggasten of mensen die in de buurt wonen. We hebben een hele ruime klantenkring.”

Lees meer:

Mannuh Barbiers Jaap Leyte kapper kapperszaak barbershop

Jaap van Mannuh Barbiers: ‘Ik zal nooit zeggen dat ik hard werk, ik klooi maar een eind aan’

Halverwege de veertig, zo oud was Jaap Leyte toen hij pas wist wat hij écht wilde. Hij gooide het ro...
Studio Krab creatieve ondernemers bergen op zoom

Geen kantoortuin of maatpakken: 7 x Bergse ondernemers met een creatieve baan

Ben je van 9.00 tot 17.00 uur op het kantoor en staar je fulltime naar het beeldscherm van je comput...
Corneel Droogers molen Halsteren Halsterseweg Sint Antoniusmolen

[video] De molen van Halsteren: dit gebeurt in de Sint Antoniusmolen aan de Halsterseweg

Nederland is een molenland. Naast de klompen, kaas en tulpen bepalen de draaiende wieken op veel ple...


Meer over Frituur De Boshut ontdekken?

Frituur De Boshut

snackbars

Geopend12:00 - 20:00

Balsedreef 5, Bergen op Zoom

Bekijk meer:snackbars

adv.