Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bij lunchcafé Gewoon bij Sjuul drink je koffie met een vleugje maatschappelijke voldoening

Door Joost Verdult 13 oktober 2019

Zoek je een plekje in de binnenstad om een kop koffie te drinken met wat lekkers erbij? Dan is de kans aannemelijk dat je bij lunchcafé Gewoon bij Sjuul terechtkomt. Deze hippe toko van Dennis, Carla en Sjuul heeft een bijzonder verhaal. Naast dat je op die plek op je wenken bediend wordt, is het ook een bedrijf waar mensen met een beperking hun steentje bijdragen. 

Loop je in de Kortemeestraat, dan kan het niet anders dat lunchcafé Gewoon bij Sjuul opvalt. De horecazaak is meer dan een mix tussen industrieel-oldskool-modern. Ook op sociaal niveau blinkt het bedrijf uit. Het lunchcafé geeft mensen met een (arbeids)beperking een kans om mee te doen in de maatschappij. 

Baas eigen bedrijf

Iets doen op de manier dat je zelf wilt, dat was het doel van mede-eigenaar Carla Meesters. Op 31 januari van vorig jaar begon haar avontuur in het Vierkantje. “Het was niet per se dat we ons eigen bedrijf wilden oprichten”, vertelt ze. “Maar als je het wilt doen op je eigen manier, dan kan dat alleen als je een eigen zaak hebt. We kunnen dingen nu helemaal op onze eigen manier invullen, aan niemand hoeven we verantwoording af te leggen.”

(Tekst loopt door onder de foto)

lunchcafé Gewoon bij Sjuul
Foto: Lunchcafé Gewoon bij Sjuul

Iets terugdoen voor de maatschappij

Net zoals Frank Sinatra, vindt Carla het idee dat ze kan ondernemen op My Way heel fijn. Een van de kernwaarden bij lunchcafé Gewoon bij Sjuul is dat zij het anders aanpakken dan het standaard serveren van een cappuccino of een uitsmijter. “We werken binnen ons lunchcafé samen met medewerkers met een beperking”, geeft de onderneemster aan. “Dat maakt ons werk veelzijdig en vaak erg gezellig. We proberen zowel voor de gasten als voor onze werknemers een prettige sfeer te creëren. Daarnaast verwerken we in onze gerechten zoveel mogelijk streekproducten van de Brabantse Wal, dit wordt erg gewaardeerd door onze gasten.”

Gevoel van thuis

Hoe de sfeer bij lunchcafé Gewoon bij Sjuul het best te omschrijven is volgens Carla? “We krijgen vaak van onze gasten te horen dat het bij ons zo huiselijk aanvoelt en dat er een relaxte sfeer hangt”, vertelt ze trots. “We werken allemaal hard binnen onze eigen mogelijkheden en soms is dat niet supersnel, maar wel met de volle aandacht die iedereen verdient.”


Meer over Lunchcafé Gewoon bij Sjuul ontdekken?

Lunchcafé Gewoon bij Sjuul lunch

Gesloten10:00 - 17:00

Kortemeestraat 14, Bergen op Zoom

Bekijk meer:lunch

Lees meer:

Bourgondiër jimmy devilee bourgondier

Van bediening tot eigenaar: Jimmy van de Bourgondiër is supertrots op wat hij bereikt heeft

Na een dagje shoppen in de binnenstad, heb je wel iets lekkers verdiend. De kans is groot dat je dan...
de zuivelhoeve versmarkt zeeland

Benjamin van de Zuivelhoeve verruilde Leeuwarden voor kaas in de Zeeland

Hoe het is om je hebben en houden in het Friese Leeuwarden op te pakken en te verkassen naar het Bra...
MOEF marc

Marc komt met MOEF bij jou aan huis: ‘Fysiotherapie is het mooiste vak dat er is’

Een pijnlijke onderrug of een knie waar je al drie maanden niet meer normaal op kan lopen. Hoog tijd...

adv.