Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kim van HippeZaken: ‘Wie weet komt er ooit een eigen sieradenmerk’

Door Joost Verdult 9 november 2019

Ben je op zoek naar een cadeautje, maar wil je niet wéér naar een van de ketens in het centrum gaan? Grote kans dat je dan uitkomt bij HippeZaken in de Wouwsestraat. Alweer zes jaar geleden openden Kim van Dongen en Carmel Vriens de deuren van de sieradenzaak, horlogewinkel en tassenshop. Het varen van een eigen koers was de reden om een eigen bedrijf op te richten.

Wat begon als een weekendbaan bij een juwelier, eindigt voor Carmel en Kim in hun eigen winkel HippeZaken in de binnenstad van Bergen op Zoom. Hoe is het zover gekomen? “Nadat we stopten bij de juwelier, is Carmel gaan werken als goudsmid en ben ik als vertegenwoordiger aan de slag gegaan bij een sieradenmerk”, vertelt Kim. “Jaren later kwamen we elkaar weer tegen. We hadden beiden altijd al de droom om een eigen winkel te openen. We hebben plannen gemaakt en zijn daarna in het diepe gesprongen.”

De voordelen van een eigen zaak

Eigen baas zijn, het heeft voordelen en soms wat minder fijne aspecten. De verantwoordelijkheid die Kim voor de winkel draagt, is een van de punten die zij mooi vindt aan het runnen van een eigen zaak. “Bij HippeZaken bepalen wij zelf de merken die we verkopen en hoe de winkel wordt ingericht”, geeft zij aan. “Je kan helemaal je eigen passie volgen en je eigen koers varen, zonder dat je eerst aan iemand toestemming hoeft te vragen.”

(Tekst loopt door onder de foto)

hippezaken
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Workaholic

En de onderdelen die Kim een beetje onderschat heeft? “Het werk is nooit af”, vertelt de workaholic. “Je kan 24/7 werken als je wilt. We hadden nooit verwacht dat het direct zo druk zou zijn en dat we het team meteen konden uitbreiden.”

Uitblinkers van de winkel

Iedere winkel heeft een ander aanbod, een eigen doelgroep en een andere drive. Volgens Kim is bij HippeZaken in Bergen op Zoom de service een van de belangrijkste kernpunten van de zaak. “We doen altijd onze uiterste best om onze klanten te helpen of het nu om een bestelling gaat of een reparatie”, geeft ze aan. “Als iemand iets speciaals zoekt wat we niet in de winkel hebben, dan gaan we hier naar op zoek.”

(Tekst loopt door onder de foto)

hippezaken HippeZaken Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Toekomstmuziek

Een uitgebreider assortiment, een groter bedrijfspand of een exclusievere producten: het zijn voorbeelden van de groeispurt die HippeZaken heeft gemaakt. “We zijn vorig jaar verhuisd naar ons nieuwe pand, dus voor nu zijn we heel blij en tevreden met de winkel hoe deze nu is”, vertelt Kim. Maar wat zijn momenteel haar toekomstplannen? “Misschien komt er ooit nog een tweede winkel of een eigen sieradenmerk, maar wie weet …”


Meer over HippeZaken ontdekken?

HippeZaken juweliers

Gesloten12:00 - 17:00 *

Wouwsestraat 36, Bergen op Zoom

Bekijk meer:juweliers

Lees meer:

Vincentius Bergen op Zoom

Vincentius: de meest verborgen goudmijn van Bergen op Zoom

Van bankstellen tot jassen en pannen tot schilderijen: Vincentius in Bergen op Zoom is een goudmijn ...
brouwerij Sterck

De drie musketiers van de Bergse Brouwerij Sterck maken bier weer speciaal

Bergenaren zijn trots op hun stad. Met trofeeën als het Markiezenhof en de Gevangenpoort is dat ook ...
It's Your Journey Mijke de Waal

Let’s get digital: Mijke van It’s Your Journey helpt millennials erbovenop

Met een mix van angststoornis, depressies en een burn-out leek Mijke de Waal in haar jongere jaren m...

adv.