Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Don van Villa Heidetuin: ‘Het is een compliment als gasten in hun luie stoel indutten’

Door Joost Verdult 28 juni 2020

Net zoals voor de rest van de horecazaken in Bergen op Zoom was het in april en mei rustig bij Villa Heidetuin. Vanwege de coronamaatregelen viel de zaak van Don en Ingrid van Rooy nagenoeg stil, al betekende dat niet dat in de lentemaanden de armen over elkaar konden.

Onderhoudswerk, dat was waar Don zich op kon focussen toen hij gedwongen dicht moest. Toch jeukten de handen van de Bergse ondernemers en wilden ze maar één ding: weer aan de slag. “Daarom zijn we toen begonnen met het bezorgen van ontbijt en high tea“, vertelt Don van Villa Heidetuin. “Dat liep lekker door en dat doet het nog steeds. Dat vinden we ook echt leuk om te doen.” 

(Tekst loopt door onder de Facebookpost)

Kansen pakken in coronatijd

Poké bowls, ijsjes en luxe baguettes: het was de afgelopen tijd allemaal mee te nemen bij Villa Heidetuin. Ook het aan huis leveren van de genietpakketten namen ze voor hun rekening. “Zeker op dagen als Moederdag en Pasen is het druk geweest”, vertelt Don. “Daarnaast verkochten we iedere week een aantal rieten picknickmanden, iets dat we overigens nog steeds doen. Daar zaten de borden, versgebakken baguettes en het drinken bij. Een beetje kneuterig, maar heel leuk.” De verkoop van de manden compenseerden niet wat ze mistten aan inkomsten, toch had het zo zijn voordelen. “Dan had je toch nog een beetje contact met mensen”, blikt de mede-eigenaar terug op de periode dat de Nederlandse horecazaken gesloten bleven.

(Tekst loopt verder onder de foto)

Foto: Villa Heidetuin
Foto: Villa Heidetuin

Even weg van de hectische wereld

Ondertussen zijn de donkere coronawolken iets weggetrokken en schijnt de zon weer op het terras van Villa Heidetuin. Ben je nog nooit op de plek aan de rand van Landgoed Lievensberg geweest? Dan weet Don je in te pakken mijn zijn enthousiaste woorden over zijn bedrijf. “Het is een plekje waar je jezelf kan zijn, waar het heel relaxt is”, legt hij uit. “Villa Heidetuin voelt een beetje huiselijk aan, het is een plek waar je je kan onthaasten. Het grootste complimenten dat we kunnen krijgen, is dat mensen wel eens in hun luie stoel zitten en indutten. Zo op hun gemak voelen ze zich dan.”

(Tekst loopt verder onder de Facebookpost)

Ruimte zat

Hoewel de coronamaatregelen hier en daar voor wat aanpassingen zorgen, is de opzet van het terras volgens Don vrijwel onveranderd gebleven. “De tafels en stoelen staan bij ons erg altijd ruim opgezet, dat was ook al voor corona zo”, vertelt hij. “Ons terras is heel groot, we hebben plek voor tachtig tot negentig man. Natuurlijk hebben we wel iets geschoven met het terras, maar dat was zeker niet de grootste uitdaging. De grootste uitdaging was zeker in het begin de regelgeving die niet altijd even duidelijk was.”

Aanpassen vanwege corona

In verband met de coronamaatregelen zijn er een paar aanpassingen die Don heeft doorgevoerd. “Zo zijn we in het weekend langer open bij lekker weer. Ook hebben we een buitenkeuken waar de gerechten voor de gasten gemaakt worden.”

Begin van het avontuur

De grootste obstakels van het corona-avontuur mogen dan voorbij zijn, het grootste avontuur van Don en Ingrid begon zo’n zeven jaar geleden. Voor ze het wisten, waren zij de nieuwe eigenaren van Villa Heidetuin. “Ik liep spontaan langs het gebouw en vertelde tegen mijn vrouw dat ik iets leuks had gezien”, zegt Don. “We zijn vervolgens gaan kijken en drie weken later was het van ons. Nadat we de financiën hadden geregeld, hebben we verbouwd. In september zijn we alweer zes jaar open. We hebben er toen een plekje van gemaakt waar we zelf graag naartoe zouden gaan.”


Meer over Villa Heidetuin ontdekken?

Villa Heidetuin restaurants en horeca

Gesloten10:00 - 17:00

Balsedreef 4, Bergen op Zoom

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees meer:

TastyMallows

Marshmallows en aardbeien met chocodip per post bestellen: het kan bij deze Bergse zaak

Marshmallows en aardbeien zijn solo al lekkere traktatie, maar toch kan je ze nóg lekkerder maken. W...
camping bergen op zoom corona camping de dassenplas

Bergse campingeigenaar Paul: ‘Veel campinggasten komen gewoon uit de buurt’

Tussen de terrassen wordt een meetlint gelegd om de afstand te meten, in restaurants moet je reserve...
pop-upstore Bergen op Zoom yil-store

Jilly opent nieuwe pop-upstore in coronatijd: ‘Ik dacht: oké, dit gaat de goede kant op’

Waar je vroeger een winkel opende en vervolgens een webshop nam, is tegenwoordig de omgekeerde versi...

adv.