Dit zijn de gezichten achter ’90 No Limits en BergenOpZoomNL

Aangeboden door Focus Events 15 maart 2019

Wat gaat er schuil achter de grote evenementen aan de Boulevard? Waar we twee keer per jaar helemaal uit ons dak gaan op ’90 No Limits en BergenOpZoomNL. Wij kletsen bij met Jan de Viet, René Hopmans en Jeroen Bogers van Focus Events, de organisatie achter deze feesten.

“Wij schenken aandacht aan dingen waar je als bezoeker niet bij nadenkt”, zegt René. Als er iets is wat dit drietal zo bijzonder maakt, zijn het wel hun totaal verschillende karakters. Zo kopt Jeroen ‘m in: “Als je in voetbaltermen praat, is René de middenvelder die het overzicht bewaart. Jan staat in de achterhoede en zorgt dat vergunningsaanvragen niet te laat zijn ingediend.” En Jeroen zelf, die is als aanvaller het gezicht van Focus Events.

Op alles voorbereid

Artiesten check, genoeg personeel check, voldoende bier check, schone wc’s check. Waar je als bezoeker niet bij stilstaat, daar zijn Jeroen, René en Jan het hele jaar door mee bezig. “Vlak voor het evenement bekijken we de bezoekersaantallen en weersverwachting. Voorspellen ze een bui, dan bestellen wij de dinsdag voor ’90 No Limits nog een andere festivaltent. Dan heb je gewoon ineens een oppervlakte van 400 vierkante meter extra”, zegt René. De mannen zijn op alles voorbereid en dat kan ook niet anders als je een feest voor duizenden mensen wegzet. René: “We hebben weleens op de zaterdagochtend van het feest een extra tent voor het damestoilet besteld. Hier konden dames droog in de rij staan. Het rare is, dat valt niemand op en het kost alleen maar geld. Maar als dat de beleving optimaal maakt en mensen komen terug, dan is dat alles waard.”

Optimale beleving

Er zit veel werk én vooral passie achter Focus Events. Al 15 jaar organiseren Jan en René grote events in West-Brabant. Samen startte ze in 2011 Focus Events en sinds drie jaar is Jeroen het team komen versterken. “We zien het bedrijf gewoon groeien en dat we er nu allemaal 40 uur per week fulltime voor kunnen werken is gewoon top”, zegt Jan. Al hoewel dat in de zomermaanden soms wel 70 uur per week kan zijn. Jan: ” Iets organiseren kan iedereen. Maar wij zijn sterk in de optimale beleving, waarbij bezoekers niets tekort komen.” Wat festivals organiseren zo leuk maakt? “Je maakt altijd van niets iets. Een leeg grasveld verandert in een paar dagen in een complete beleving. En het mooie aan de markt is: het blijft veranderen. Er komen altijd nieuwe kansen op ons pad en dat maakt het zo leuk”, zegt Jeroen.

Ontlading

Wij zijn benieuwd hoe deze mannen zich voelen als het laatste nummer op ’90 No Limits is gespeeld? “Dat is echt een ontlading, een last van je schouders”, zegt Jan. Die als achterhoede van het stel pas de dinsdag na het feest weer een beetje rust in z’n lijf krijgt. Compleet anders met aanvaller Jeroen: “Als spits ben ik blij, we hebben gescoord, het is geslaagd!” En René, die denkt als middenvelder al aan de volgende stap: “Hoe gaan we het de volgende keer weer opbouwen.” Drie totaal verschillende spelers, maar dat zorgt juist voor deze bijzondere samenwerking!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Focus Events. Meer over Focus Events ontdekken?

Focus Events entertainment

Nu openHele dag

Drebbelstraat 1, Bergen op Zoom

Bekijk meer:entertainment

Lees ook:

Danceboulevard 2017

Na 11 jaar stopt Dance Boulevard: ‘We keren terug naar onze oude liefde’

Voor zowel de trouwe bezoekers als de organisatie doet dit pijn, na elf jaar stopt Dance Boulevard. ...

adv.