De liefste dierenarts van Bergen begint praktijk in Lepelstraat

Door Irma van Schaijk 12 januari 2018

De vaste klanten van Dierenkliniek De Beymoer in Halsteren weten al een tijdje dat het er aan komt: de praktijk gaat verhuizen. Op 5 februari start dierenarts Bart Huyghe in een nieuw pand Dierenartspraktijk Lepelstraat.

De uit Antwerpen afkomstige Bart werkte ongeveer 14 jaar bij de praktijk in Halsteren. “Toen ik net afgestudeerd was, heb ik aan diverse dierenartsen gevraagd of ik een tijdje mee mocht lopen. Dierenarts Leengoed was er daar een van. En blijkbaar beviel het zo goed, dat ik al snel kon blijven.”

Een Belg in Halsteren?

Halsteren was niet zomaar meteen dol op ‘zo’n buitenlander’. “Echt waar, er kwamen mensen langs om eens naar ‘die Belg’ te kijken”, lacht Bart. Leengoed is inmiddels met pensioen en Bart nam het klantenbestand van de Beymoer over. De praktijk groeide echter uit haar jasje. “Dus ben ik samen met mijn vrouw Merel op zoek gegaan naar iets anders. Een woning voor onszelf, met praktijk, niet te ver van Halsteren. En voor Merel was het een droom om haar paarden aan huis te kunnen hebben.” Al dat vonden ze in Lepelstraat. Merel was meteen verkocht, maar Bart twijfelde nog even: “Die naam, hè. Het Vagevuur. Ik was echt bang dat mensen dat raar zouden vinden, een dierenarts in het Vagevuur. En verderop heb je ook nog de Hemelweg. Of denk ik daar nou te veel over na?”

Een dierenarts aan het Vagevuur, is dat niet raar?

Waar eerst de varkensschuur stond

Praktijk Vagevuur was dan ook uit den boze, het werd DAP Lepelstraat. Waar voorheen een grote varkensschuur stond, verrijst nu een prachtige, gloednieuwe praktijk. Bart is er nog druk aan het klussen. “Het heeft nog geen ziel, maar dat komt wel. Ik wil dat het een warme, prettige omgeving wordt, waar mensen zich op hun gemak voelen.” Dieren zijn meestal minder blij met een bezoekje aan de dierenarts: “Nee, daar maak ik meestal geen vriendjes,” lacht hij.

Behalve de twee behandelkamers is er ook een mogelijkheid tot een derde. Bart: “Nu gebruik ik die nog als opslagruimte, maar daar wil ik het liefst een ruimte van maken voor euthanasie. Een warme, troostende plek. Een dier laten inslapen is altijd naar, ik zou het fijn vinden als mensen daar op hun gemak nog een tijdje konden blijven zitten met een kopje koffie, wat mij betreft de hele middag. Dat maakt een afscheid misschien wat minder moeilijk.”

Lekker warm

In de praktijk is alles aanwezig: van echo-apparatuur tot operatieruimte. “Zo luxe heb ik het nog nooit gehad”, zegt Bart. “Het is een flinke investering, maar hiermee kan ik ook jaren vooruit.” Ook is er overal vloerverwarming: “Waar de beestjes ook maar gaan liggen, ze hebben het altijd lekker warm.”

De ruimte boven is nog niet helemaal kant en klaar. Er is een slaapkamertje, waar Bart’s collega Daphne Schouten (die in Breda woont) eventueel kan blijven slapen. “En in de overige ruimte wil ik lezingen houden, bijvoorbeeld over gedragstherapie of vuurwerkangst. Maar eerst maar eens zorgen dat de praktijk goed draait!” En dat komt vast goed. Wij van indebuurt komen er ook wel eens met onze huisdieren en weten: Bart is de liefste dierenarts die je je maar kunt wensen!

Opening

DAP Lepelstraat opent op 5 februari haar deuren. De praktijk aan de Beijmoer is vanaf dan gesloten. Het nieuwe adres is Vagevuur 11c in Lepelstraat en via Facebook kun je op de hoogte blijven van het laatste nieuws.

Meer ondernemers

Ben of ken jij een ondernemer met een leuk verhaal? Laat het ons dan weten via [email protected]. Lees ook:

coert-van-vliet-reclame

Dit wordt mijn onderneming in 2018

Op de valreep is daar... jawel, Coert van Vliet. Want zo makkelijk was het niet om een startende ond...