Buik, billen en borsten met een maatje meer vinden kleding bij Rian

Door Irma van Schaijk 17 november 2017

Ze is zelf ook niet de allerslankste: Rian Rijnberg. “Maar juist daarom weet ik hoe het is. Als iemand in mijn kleding binnenkomt, wil ik dat mensen denken: wat een mooi geklede vrouw. En niet: wat een volle vrouw.”

Rian begon met een schoenenwinkel, gespecialiseerd in laarzen voor volle kuiten. “Mijn klanten vroegen mij dan, waar ik mijn kleren haalde. Daardoor ging ik steeds meer met kleding doen.” Inmiddels heeft ze ruim twee jaar Curvy by Rian in de Dorpsstraat te Halsteren, voor vrouwen met een maatje meer.

rian

Tranen

Ze weet zelf maar al te goed hoe moeilijk het kan zijn om te gaan shoppen als je een maatje meer hebt. “Ik ben altijd al een dikkertje geweest, en als ik dan vroeger met vriendinnen ging winkelen, wilde ik ook passen wat zij pasten. Dan zaten de tranen wel eens hoog, hoor.” Dat is ook een van de redenen dat ze een gastvrij en vriendelijk ontvangst heel belangrijk vindt. “Als volle vrouw word je toch vaak een beetje bekeken. Hier zijn we allemaal hetzelfde.”

Nog nooit zo blij

Tussendoor helpt ze een klant. “Nee, dat is niks voor jou,” zegt ze over een broek met ruitjes. “De klant lacht: ‘Je kent mij ook precies, hè.” Rian: “Dat klopt. Ik heb persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staan. Ik ken mijn klanten en weet wat ze willen en wat hen staat. Daar ben ik heel eerlijk in: als het niet mooi is, zeg ik dat ook. Volgend seizoen is roze bijvoorbeeld helemaal in. Maar dat komt er hier niet in. Trek roze aan in een maatje 52 en je bent net een roze olifant.” Het mooiste compliment kreeg ze onlangs van een klant: “Die zei: Ik ben nog nooit zo gezellig geholpen en ook nog nooit zo blij een winkel uit gekomen.”

rian

Appels en peren

Maten lopen vanaf 42 tot 60. “Maar onze 42 is niet te vergelijken met een standaard 42,” legt Rian uit. “De merken die ik verkoop, zijn al merken die rekening houden met de drie B’s: billen, borsten en buik.” Het is niet alleen een kwestie van een paar cm extra stof, weet ze. “Kijk, wij hebben ook dikkere benen en dat schuurt tegen elkaar. Dus hebben wij rokjes, met een broekje erin, zodat je daar geen last van hebt. Jeans zijn hoger aan de achterkant, zodat het beter zit. Bij vrouwen met een appel-figuur staat een A-lijn mooi, bij peervormige vrouwen ligt het accent meer op de benen. We hebben ook speciaal underwear en sieraden. Armbanden voor grovere polsen bijvoorbeeld.”

Glitter en glamour

Rian’s collectie bestaat uit moderne, vlotte kleding. “Momenteel is leatherlook helemaal in, bijvoorbeeld. Spijkerbroeken met scheuren, army-broeken en nu de feestdagen eraan komen, ook glitter en glamour. Hier komen ook veel senioren, die willen er in deze tijd vlot uitzien. We hebben ook kleding voor vrouwen met oedeem-benen. Ik wil dat iedereen hier blij weer naar buiten stapt.”

Curvy by Rian kledingwinkels

nu gesloten09:30 - 17:30

Dorpsstraat 102, Halsteren

Bekijk meer:kledingwinkels