Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Angelique heeft een bruidszaak in ’t Vierkantje: ‘Je zorgt voor het grootste geheim van de bruid’

Door Joost Verdult 8 maart 2020

Een bruiloft kent een paar belangrijke punten waar je niet omheen kunt. Naast de ringen, de bruidstaart en de locatie voor het ja-woord, denken vrouwen aan nóg iets belangrijks: de jurk. Sinds januari kan je daarvoor ook terecht in het Vierkantje in Bergen op Zoom. Bij Look of Love van Angelique Gagliardi (35) krijgt de bruid de kans om een tweede huid van satijn te vinden.

Waar vroeger een kledingzaak en snoepwinkel zat, barst het bij Look of Love van de hoeveelheid licht dat de winkel vult. Net zoals de tientallen jurken die aan de rekken hangen, zijn de muren wit. Van crèmewit tot sneeuwwit: de bruidszaak is zo smetteloos als het maar zijn kan.

De klant is koningin

Als je nog niet in het huwelijksbootje bent gestapt, kan het lastig zijn om een inschatting te maken wat bij een bruiloft komt kijken. Eigenaresse Angelique van Look of Love neemt ruim de tijd voor haar klanten. “Een bruid zit meestal meer dan twee uur in de winkel”, heeft Angelique aan. “Ik bespreek dan met de bruid wat voor bruiloft ze voor ogen heeft. Vaak hebben de aanstaande bruiden zelf wel een idee, maar dat wil niet zeggen dat ze uiteindelijk ook voor die stijl kiezen. Het kan soms heel verrassend lopen.”

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Alle tijd van de wereld

Als de afspraak met de toekomstige bruid is gemaakt, reserveert Angelique de hele winkel voor de vrouw die het ja-woord gaat geven. “Natuurlijk kunnen klanten ook gewoon binnenlopen, maar een reservering werkt toch fijner. Het gaat om een speciaal moment”, legt ze uit. “Meestal nemen de aanstaande bruiden hun moeder en vriendinnen mee en laat ik de verschillende stijlen zien. Dat gebeurt met een kopje koffie, wat lekkers erbij of natuurlijk champagne. Het passen is altijd een feestje.”

Een bijzondere beleving

Volgens Angelique gaan de vrouwen tijdens het passen van de jurk helemaal op in het proces. “Het is niet zomaar een jurk passen, het is een hele beleving”, vertelt ze. “Ik vind het speciaal dat ik daar onderdeel van mag zijn. Hoe de jurk eruitziet, is natuurlijk het grootste geheim dat de bruid met zich meedraagt.

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Wit blijft wit

Bruidsmode is een bijzondere tak binnen de modewereld. Waar de trends van casual kleding continu veranderen, blijft de kleur van bruidsjurken onveranderd. “Natuurlijk zie je invloeden van fashion terug in onze collectie, maar de kleur in bruidsmode is redelijk standvastig”, vertelt Angelique. “Er zijn jurken die een beetje poederroze zijn of een klein kleuraccentje hebben, maar het gros van de jurken blijft traditioneel wit.”

Op maat maken

Heeft de bruid de perfect jurk bij de bruidswinkel in het Vierkantje gevonden? Dan zit het werk er voor Angelique nog niet op. Bruidsjurken worden namelijk op maat gemaakt. “Het zijn nooit standaardmaten”, zegt Angelique. “De taille kan bijvoorbeeld nog worden ingenomen of de lengte worden ingekort. Je kan wel een mooie bruidsjurk gevonden hebben, maar de aanwinst moet mooi passen.”

‘Een bruid zit meestal meer dan twee uur in de winkel’

“Daarom worden de jurken in ons eigen atelier door een kleermaakster op maat gemaakt, zodat de jurk perfect past. En heeft de bruid speciale wensen, zoals bijvoorbeeld het toevoegen van een mouwtje aan de jurk of een aanpassing in de halslijn? Ook dat is mogelijk in ons atelier.”


Meer over Look of Love Bridal Boutique ontdekken?

Look of Love Bridal Boutique speciaalzaken

Op aanvraag

Kortemeestraat 16, Bergen op Zoom

Bekijk meer:speciaalzaken

Lees meer:

Fairytale Princesses sprookje

Yvonne heeft bijzonder werk: ‘Als sprookjesfiguur ga ik naar kinderfeestjes’

Vraag je een klein meisje wat ze later wilt worden, dan is de kans redelijk groot dat ze antwoord me...
interieurwinkel interieur huis en wonen hebbedingetjes zin aan tafel bergen op zoom

Mark heeft een bekende zaak én webshop: ‘Een fysieke winkel schept vertrouwen’

Voor hebbedingetjes in huis kan je al bijna tien jaar bij ZIN aan Tafel in het Vierkantje terecht. E...
vis vissen viswinkel viszaak visgilde de zeeland eten ondernemer

Arie heeft een bekende Bergse viszaak: ‘Al generaties lang zit mijn familie in de vis’

Denk je aan een viszaak in Bergen op Zoom, dan heb je het automatisch over Visgilde. Met een vestigi...

adv.