Bergse Joëlle runt Pomeriaan NL: ‘Ik ben heel selectief’

Pomeriaan NL
Foto: Pomeriaan NL

Ben je dol op puppy’s? Bij de Bergse Joëlle van de Velde (20) lopen er een heleboel thuis rond. Ze heeft een eigen bedrijf Pomeriaan NL, waar ze hondjes van het ras pomeranian verkoopt.

De jonge ondernemer kwam een half jaar geleden op het idee voor haar bedrijf. “Toen mijn kat overleed, kocht ik een pomeranian”, vertelt ze. “Ik was er verliefd op en al snel kocht ik een tweede. Bij het zoeken naar de hondjes kwam ik erachter dat er veel vraag naar was in Nederland, maar weinig aanbod. Daar wilde ik iets mee doen.”

Importeren van puppy’s

Joëlle ging op onderzoek uit. Volgens de Bergse hoor je vaak nare verhalen over het importeren van puppy’s. Daarom zocht ze naar fokkers die ze vertrouwt. “Ik heb een kennis in Rusland en zo ben ik in contact gekomen met drie goede fokkers”, aldus Joëlle. “Daar ben ik heel selectief in. Bij deze fokkers worden alle ouders getest op welbekende ziektes en groeien de pups in huiselijke kring op. Ik wil bewijzen dat het wél op een eerlijke manier kan. Daar doe ik alles aan. Ik werk dan ook met een garantie van gezondheid in het koopcontract.”

‘Lastig te controleren’

Er zijn helaas partijen die ongecontroleerd en op een illegale manier honden uit het buitenland halen. “Dat is lastig te controleren”, vertelt een woordvoerder van de Dierenbescherming aan indebuurt. “Honden worden daar gefokt onder erbarmelijke omstandigheden en daar wil je als koper niet aan bijdragen.”

Volgens de woordvoerder klinkt de methode van Joëlle goed, maar is het altijd goed om kritisch te blijven. Er zijn helaas nog geen internationale keurmerken waar je op terug kan vallen. “Een verkoper met een persoonlijke connectie weet zo of hij/zij te maken heeft met een betrouwbare partij. Er zijn ook voorbeelden dat het op een verantwoordelijke manier kan.”

De Dierenbescherming geeft ook tips hoe je het kan controleren. “Kijk voordat je een dier koopt naar recensies op internet. Als er veel slechte ervaringen zijn, kan je hier je keuze op baseren. Wil je er zeker van zijn dat het dier gezond is, dan kan je er een onafhankelijke dierenarts naar laten kijken.”

Joëlle met meerdere puppy’s. Lees verder onder de post.

Pomeriaan NL

Inmiddels verzorgt Joëlle al een aantal maanden het hele trajact rondom het verkopen van de honden. “Samen met klanten kijk ik naar welke pup het beste bij ze past”, legt Joëlle uit. “Als de puppy’s vijftien weken oud zijn, haal ik ze vanuit Rusland hierheen. Ze zijn dan al gechipt, gevaccineerd en hebben een paspoort en gezondheidsverklaring. Om ervoor te zorgen dat de reis goed gaat, reist er een vaste nanny met ze mee. Die stuurt de hele reis video’s en foto’s, zodat ik aan de klant kan laten zien dat alles soepel verloopt.”

Pomeranian

Als de pups in Nederland aankomen, verblijven ze tijdelijk bij Joëlle. De een langer dan de ander, maar dat vindt de liefhebber van het ras helemaal niet erg. Wat ze het leukste aan pomeranians vindt? “Ze zijn klein, kroelerig en je kan ze leuk knippen. Pomeranians zijn het liefst de hele dag bij je. Ze hebben een lief karakter, zijn nieuwsgierig en sociaal. Omdat ze zo klein zijn, neem je ze gemakkelijk ergens mee naartoe. Daarnaast kan je er accessoires voor kopen. De hondjes zijn echt een trend aan het worden, daarom let ik wel goed op de leefomstandigheden waar ze in belanden. Zo spreek ik de baasjes altijd van tevoren.”

Lees verder onder de post.

Trend op social media

Dat het hebben van zo’n hondje een trend is, wordt volgens Joelle ook duidelijk op social media. “Sommige klanten maken een account op social media aan voor hun pup. Vaak hebben zij meer volgers dan het baasje zelf.”

Joëlle overhandigde al verschillende hondjes aan hun baasje. “Ik heb al veel klanten meegemaakt die in tranen uitbarsten van geluk. Een meisje uit Amsterdam verloor haar hondje en kwam hier een nieuwe ophalen. Klanten zo gelukkig maken is het leukste dat er is. Vaak blijven die klanten ook nog even hangen voor een drankje en barbecueën ze vervolgens gezellig met ons mee.”

Meedoen aan een RTL4-programma

Joëlle werd benaderd door RTL4 toen haar bedrijf nog niet lang bestond. In het programma Lekker in je Vel vertelde de Bergse over haar onderneming. “Dat vond ik heel spannend”, zegt ze. “Het is niet perse iets voor mij om voor de camera te staan, maar ik ben blij dat ik het deed. Ze ontdekte me via social media.” Joelle heeft een hbo-diploma in mode- en mediastyling op zak en zet social media graag in. “Tijdens mijn opleiding leerde ik onder andere hoe je social media inzet en websites bouwt. Dat vind ik belangrijk om te onderhouden.”

Lees verder onder de post.

Toekomstplannen

De ambitieuze dame heeft volop toekomstplannen voor haar bedrijf. Ze is ook bezig met het oprichten van een tweede onderneming. “Voor mezelf beginnen, wilde ik altijd al. Naast mijn huidige bedrijf, ga ik ook zelf ontworpen meubels en woonaccessoires verkopen. Een deel daarvan is gericht op honden, zoals manden en reistassen. Dat gaat Your dream Interior heten. Momenteel bouw ik ook een groter hondenverblijf in de tuin voor alle pups. De vrijheid, waarbij ik kan doen wat ik wil, vind ik heel leuk.”

Lees ook:

Meer in deze categorie

Bedrijvigheid

Ga naar “3 x deze Bergse ondernemers hebben al jaren een zaak in Bergen op Zoom”

3 x deze Bergse ondernemers hebben al jaren een zaak in Bergen op Zoom

Bloemenshop Igor indebuurt Bergen op Zoom
Ga naar “Werken om de hoek! 5 x vacatures in Bergen op Zoom”

Werken om de hoek! 5 x vacatures in Bergen op Zoom

Openingstijden supermarkten hemelvaart Laan van Borgvliet lidl bergen op zoom
Ga naar “Bergse Bianca heeft haar eigen massagepraktijk: ‘Een tevreden klant is het leukste dat er is’”

Bergse Bianca heeft haar eigen massagepraktijk: ‘Een tevreden klant is het leukste dat er is’

Massagepraktijk ShuYang

In onze gids

Ga naar “Thai By Chin”

Thai By Chin

 • Korte Bosstraat 5
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
Thai by Chin

Nu gesloten

Ga naar “Brasserie La Pucelle”

Brasserie La Pucelle

 • Hofstraat 2 (Markiezenhof)
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
la pucelle

Nu gesloten

Ga naar “Andere Koek”

Andere Koek

 • Lievevrouwestraat 36
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
andere koek

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Dagaanbiedingen Visgilde”

Dagaanbiedingen Visgilde

 • Geldig t/m 30 september 2021
visgilde
Ga naar “Sale-items voor een tientje”

Sale-items voor een tientje

 • Loft 56
 • Geldig t/m 26 september 2021
LOFT 56
Ga naar “Jan van Haasteren puzzel 950 stukjes € 8,99”

Jan van Haasteren puzzel 950 stukjes € 8,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 september 2021
Ga naar “Vogelvoeder eikel 14 x 22 cm € 5,99”

Vogelvoeder eikel 14 x 22 cm € 5,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 september 2021
Ga naar “Dames huispak* St/m XL € 9,99”

Dames huispak* St/m XL € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 september 2021

Vacatures

Ga naar “Productiemedewerker: kom naar de speeddateavond”

Productiemedewerker: kom naar de speeddateavond

 • Thetford
 • Fulltime
Ga naar “Verkoopmedewerker bij HippeZaken”

Verkoopmedewerker bij HippeZaken

 • Parttime
hippezaken
Ga naar “Plaatsvervangend supermarktmanager bij Lidl”

Plaatsvervangend supermarktmanager bij Lidl

 • Fulltime/Parttime
Openingstijden supermarkten hemelvaart Laan van Borgvliet lidl bergen op zoom
Ga naar “Administratief medewerker”

Administratief medewerker

 • Tempo-Team
 • Fulltime
Ga naar “Catering medewerker”

Catering medewerker

 • Tempo-Team
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Fotomanifestatie FoBoZ”

Fotomanifestatie FoBoZ

 • 1 september 2021