Rutger maakt op zijn zolder muziek voor Een Vandaag en Omroep Max

Door Irma van Schaijk 9 februari 2018

Als je bij Rutger Verberkmoes op zolder komt, kijk je je ogen uit. Overal waar je kijkt, zie je toetsen en knopjes. Geen wonder, want hier is Geluidsstudio Accent Audio gevestigd. En omdat Rutger’s bedrijf tien jaar bestaat, heeft hij een leuke actie.

Rutger zit al langer in de muziekwereld. Het begon al tijdens zijn opleiding aan het Conservatorium. “Ik woonde toen in Amsterdam, en mijn onderbuurman werkte bij de televisie. Hij had moeite om goede muziek te vinden voor bij zijn reportages, dus beloofde ik eens wat in elkaar te zetten. En dat beviel goed, steeds meer programma’s gingen mijn muziek gebruiken.” Nog steeds is Rutger’s muziek te horen tijdens de reportages van ‘Een Vandaag’ en als begintune van ‘We zijn er Bijna!’ van Omroep Max.

Comedian

Maar Rutger doet meer. Zo is hij de vaste producer en arrangeur van de Amsterdamse stand-up comedian/liedjesschrijver Roel C. Verburg en werkt hij momenteel aan een nieuw album van Roel dat komend jaar uitkomt. Andere recente producties zijn ‘Bleep’, het laatste album van geluidskunstenaar Mo Rooneh uit Bergen op Zoom en de albums ‘Princepiration’ en ‘Song Reader’ van baritonsaxofonist Ties Mellema. “Soms heb ik een complete band hier op zolder staan”, lacht Rutger. “Gelukkig is het huis goed geïsoleerd, dus de buren hebben nergens last van.”

Tijdelijk naar Bergen op Zoom

Vijftien jaar geleden verhuisde Rutger ‘tijdelijk’ vanuit Amsterdam naar Bergen op Zoom. “Mijn vrouw was toen zwanger, en een betaalbaar koophuis in Amsterdam vinden valt niet mee. Dus kwamen we voor even terug naar Bergen, maar we zijn nooit meer weggegaan. Van hieruit kan ik ook prima werken, en we wonen erg naar ons zin in Bergen op Zoom.”

Muzikantenmiddagen

Hij doet zijn werk met veel plezier. “Het is creatief, technisch, muzikaal. Omdat ik graag iets voor muzikanten wil betekenen, hou ik in het kader van mijn tienjarig bestaan een speciale actie.” Rutger houdt vier gratis muzikantenmiddagen. Je kunt dan bij hem terecht met vragen over hoe je zelf muziek kunt opnemen, mixen en masteren. Je kunt een second opinion aanvragen over je eigen opname en er staan op deze dagen microfoons klaar om zelf aan de slag te gaan.

De eerste van de vier muzikantenmiddagen wordt gehouden op zaterdag 3 maart vanaf 13.00 uur. Aanmelden kan via www.accentaudio.eu. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij!

Lees ook: 

cindy-matthijssen-lownlands

Cindy weet wat de artiesten op Lowlands dit weekend willen

We hebben de lijst met meest bizarre eisen van beroemdheden erbij gepakt. Waar Beyoncé vroeg om tita...