2019 wordt het jaar van… Fietscourier Charlie Jumelet

Door Irma van Schaijk 11 januari 2019

In grotere steden zijn de fietskoeriers niet meer weg te denken. Volgens Charlie Jumelet is Bergen op Zoom ook klaar voor leveringen per fiets. “Want wij rijden op bruine boterhammen in plaats van diesel.” 

Het begon allemaal toen Charlie en zijn vrouw hun tweede kindje kregen. “De geboortekaartjes werden bij ons afgeleverd door een fietskoerier. Dat vond ik bijzonder, ik wilde weten hoe dat werkte. Dus heb ik met die jongen gepraat, ben eens gaan googelen en raakte helemaal enthousiast.”

Op de fiets naar Barcelona

Aangezien Charlie al een logistieke achtergrond heeft (hij werkt bij het Bergse transportbedrijf De Werd Distributie) was het een logische stap om zelf fietskoerier te worden. “Ik fiets graag, ben bijvoorbeeld naar Parijs en Barcelona gefietst. Al is dat sinds we kinderen hebben wel iets minder geworden.”

Albert Heijn

Net voor Kerst was hij zover, dat het bedrijf Stadvracht kon starten. “Ik ben nog aan het praten met diverse bedrijven. In andere steden komt dit al heel veel voor. In Amsterdam bijvoorbeeld werken DHL en PostNL ook al met fietsen en bezorgt Albert Heijn de boodschappen per fiets.” 2019 wordt dan ook zijn jaar, denkt Charlie. “In Bergen op Zoom slaat dit vast aan. Het is duurzaam, wij verminderen het aantal verkeersbewegingen en de Co2 uitstoot. En er is geen overlast door parkerende auto’s. Dat is alleen maar gunstig, toch?”

De tekst gaat verder onder de foto

fietskoerier stadsvracht
Foto: Stadsvracht

Overal in Nederland

Denk nou niet dat Charlie alleen pakketjes in Bergen op Zoom bezorgt. “Ik ben met Stadsvracht aangesloten bij het landelijke netwerk van Fietskoeriers.nl. Daarmee kunnen pakjes in heel Nederland bezorgd worden.” Momenteel doet hij het werk nog alleen, maar hij hoopt binnenkort met meerdere fietskoeriers door de stad te rijden.

Lees ook:

Wim gaat met een bakfiets soep brengen bij daklozen in Bergen op Zoom

Kijk, dit vinden we nou een mooi initiatief: Wim Ligtenberg wil met een bakfiets soep gaan brengen b...
fit2match

Wesley, Wouter en Jim hebben altijd een leuke maandag

Wouter Melkert en Jim Mercx uit Bergen op Zoom en Wesley van Dongen uit Heerle staan samen aan het r...

Meer over Stadvracht ontdekken?

Stadvracht dienstverlening

Nu openHele dag

, Bergen op Zoom

Bekijk meer:dienstverlening

adv.