Donderdag = marktdag! 5 x deze types vind je altijd op de markt van Bergen op Zoom

Door Irma van Schaijk 21 maart 2019

Het is donderdag en wat doen we op donderdag? Juist! Boodschapjes halen op de markt. Ga jij ook elke week naar de markt? Dan herken je deze vijf types vast:

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

De Graaier

Op de markt valt van alles te proeven. Een blokje kaas, een stukje stroopwafel of een sappig partje mandarijn? Je moet natuurlijk wel eerst proeven voor je iets koopt. Eén stukje dan, hè. Niet een hele hand. De Graaier graait zo een hele hand kaasblokjes en propt ze onbeschaamd naar binnen.

De Onderhandelaar

De Onderhandelaar is écht niet tevreden met twee appels voor de prijs voor één. Nee, die gaat pas naar huis wanneer hij/zij er minstens vier heeft voor dezelfde prijs. Even een handjeklap met de verkoper doen….

De Babbelaar

De Babbelaar gaat niet naar de markt voor boodschappen, maar ziet het als een gezellig en sociaal uitje. Even een praatje maken met de kaasboer. Oh, en daar is de buurvrouw. Na een middagje markt ben jij weer helemaal up-to-date over de laatste roddels in Gouda. Dat je de rij ophoudt, maakt jou helemaal niks uit.

De Aanraker

De Aanraker is iemand die eerst alles even moet bevoelen voor hij/zij het koopt. Is deze avocado wel rijp genoeg? Hoe hard is deze tomaat? Oooh, en dat jasje: héérlijk zacht. 

De Schuifelaar

De Schuifelaar is iemand die de tijd neemt op de markt. Langzaam lopend van het ene kraampje naar het andere kraampje. Vaak is de Schuifelaar ook een combinatie van nummers drie en vier. Even iets bevoelen, even kletsen en weer doorschuifelen naar het volgende kraampje. Vaak met enorme files tot gevolg. 

Lees ook:

spiritus

Ben jij een echte Bergenaar? Dan is dit pure nostalgie voor je

Je bent een geboren en getogen krab en daar ben je trots op. Dan weet jij deze dingen vast nog wel t...
koffiekar

Nieuw: deze Bergse koffiebar is voortaan te zien op evenementen

Paul Peeman staat in Bergen op Zoom bekend als 't Fietsboerke, omdat hij werkt als mobiele fietsenma...
kakhiel

Kakhiel maakte een vlog over Bergen op Zoom en die wil je zien

Als Kakhiel een vlog maakt, weet je in elk geval één ding zeker: het is gortdroog. Goed, Kakhiel was...
Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Bedrijvigheid

adv.